Societat

societat

Una trentena de joves participarà al divendres al Hackatest 2024 de Portbou

Una trentena de joves, d’entre 18 i 25 anys i que són alumnes de l’Institut Cendrassos de Figueres i de la Universitat de Girona, participaran divendres a Portbou en el Hackatest 2024, una competició que posarà a prova els seus coneixements i habilitats en matèria tecnologica. Així ho ha anunciat aquest matí el Centre de Competències Digitals (CCD) de Renfe a Portbou, destacant que ha tancant el període d’inscripcions a aquest repte tecnològic “superant les expectatives inicials” i també que hi hagi 9 noies entre els competidors, “trencant així la creença que el sector de les noves tecnologies és eminentment masculí”.

La competició se celebrarà aquest divendres entre les deu del matí i la una del migdia a la Rambla de Portbou.

Resolució de reptes

Renfe subratlla que es tracta d’una iniciativa pionera a Catalunya: una competició per a joves menors de 30 anys que estiguin cursant carreres universitàries o mòduls de formació relacionats amb la informàtica i les telecomunicacions. I explica que un hackatest “és un format molt implantat en determinats sectors, que uneix professionals de la tecnologia i les proves de software amb la finalitat de col·laborar i resoldre reptes/desafiaments relacionats amb el testing, enfocant-se a trobar defectes o errades, per analitzar diversos escenaris de funcionalitats digitals”.

L’esdeveniment, organitzat pel CCD que Renfe va obrir a l’estació de Portbou l’abril passat, té com a objectiu “identificar oportunitats de millora en les proves de software, impulsar innovació i facilitar la interacció i l’intercanvi d’idees entre els participants, la qual cosa els permet adquirir noves habilitats i coneixements en l’anomenat QA Testing”. Així, segons destaca Renfe, es tracta d’“impulsar el desenvolupament tecnològic entre la comunitat jove local, identificar habilitats tècniques en cas de necessitar perfils per a futures vacants, i fer sinergies amb empreses de l’entorn per a possibles col·laboracions”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia