Societat

Regne Unit

El govern britànic allibera anticipadament 1.100 presos més

Al setembre ja van sortir al carrer 1.750 reclusos per descongestionar les presons d’Anglaterra i Gal·les

El sistema penitenciari es troba al caire del col·lapse, al 99,25% de la seva capacitat

Més d’un miler de presos sortiran a partir d’aquest dimarts en llibertat anticipadament per reduir la saturació de les presons d’Anglaterra i Gal·les. Aquest és el segon grup de reclusos que es beneficia de la mesura adoptada pel govern del primer ministre britànic, Keir Starmer. El passat setembre ja van sortir al carrer uns 1.750 presos que encara no havien complert la totalitat de la seva pena i a partir d’avui ho faran 1.100 més.

El govern laborista va anunciar després de la seva victòria electoral, el passat juliol, que alliberaria anticipadament milers de reclusos per evitar el “col·lapse” del sistema penitenciari. Les presons angleses i gal·leses, que tenen una capacitat màxima de 89.191 presoners, acollien el passat setembre una xifra rècord de 88.521 persones. La població de reclusos, que ha augmentat a un ritme de 4.500 l’any, es va incrementar sobtadament al setembre després de l’empresonament d’acusats pels disturbis violents protagonitzats per grups d’extrema dreta a l’agost a diverses ciutats britàniques.

El pla temporal per descongestionar les presons passa per reduir del 50% a 40% el temps mínim d’empresonament per rebre la llibertat condicional. Diversos dels convictes que surten abans d’hora provenen de presons obertes, és a dir, que ja han estat treballant per rehabilitar-se. Per contra, estan exclosos del pla els condemnats a quatre anys o més per delictes violents greus, així com els sentenciats per agressions sexuals i violència domèstica, i els acusats de terrorisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia