Societat

gastronomia

El Gastronomic Forum de Barcelona posa l’enfoc en la cuina catalana

El dia 4 de novembre es presentaran els actes que es faran en motiu de la nominació de Catalunya com a Regió Gastronòmica Mundial del 2025

D’aquí a dotze dies, el 4 de novembre, obre portes una nova edició del Gastronomic Forum Barcelona que ja el primer dia dedicarà part de la jornada a la presentació dels principals actes que es faran en motiu de la nominació, el 2025, de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia. El dia 4, doncs, es començarà a conèixer l’agenda preparada en motiu d’aquesta distinció de Catalunya. “Tot i que encara hi ha actes que s’estan configurant”, ha advertit Dèlia Perpiñà, de la Generalitat.

A banda de la presentació de l’agenda d’actes que es faran al voltant de la distinció de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025, el Gastronomic Forum Barcelona ha posat la cuina catalana com a un dels seus eixos. Per això està previst conferències i showrooms per parlar de cuina catalana dels xefs Oriol Castro i Eduard Xatruch, del Disfrutar, el tres estrelles Michelin considerat millor restaurant del món. Per posar la cuina catalana en primer pla també cuinaran en directe Artur Martínez, de l’Aürt de Barcelona (una estrella Michelin), Nandu Jubany, de Can Jubany de Calldetenes (una estrella), Adrià i Isabel Juncà, de Ca l’Enric de la Vall de Bianya (una estrella), Albert Raurich i Takeshi Somekawa, del Dos Pebrots de Barcelona, marc Gascons, de Els Tinars de Llagostera (una estrella), Borja Sierra, de la Granja Elena de l’Hospitalet de Llobregat, Joan Castañé i maria Àngels Chirigoga, de La Boscana de Bellvís (una estrella) i Víctor Quintillà i Mar Gómez del Lluerna de Santa Coloma de Gramenet (una estrella)

El Gastronomic Forum Barcelona s’ha presentat aquest matí al restaurant Azul Rooftop de la Barceloneta, del xef francès afincat a Catalunya Romain Fornells. Josep Alcaraz, codirector del Gastronomic Forum, ha dit que aquest saló “és un bon lloc per a fer negocis però també un bon lloc per a presentar novetats”.

En l’edició d’enguany el Gastronomic Forum vol posar l’accent en les noves formes de restauració, més sostenibles, és a dir, en la gastronomia del futur. També es vol parlar del relleu generacional dels actuals xefs, motiu pel qual i sota el paraigües G90 (Generació 90) es donarà veu a xefs menors de 35 anys. Una de les sessions previstes està dedicada als fills dels grans xefs actuals que estan agafant el relleu als seus pares en els restaurants. Auqest dia, doncs els fills dels xefs de El Celler de Can Roca de Girona, de tres estrelles Michelin, Martí i Marc Roca ,Carlota Puigverd,(filla de la Fina Pladevall de Les Cols d’Olot, de dues estrelles Michelin), o Guillem Pérez, el fill de Paco Pérez del Miramar de Llançà, que té tres estrelles, coincidiran en parlar de la nova cuina que elles proposen.

El Gastronomic Forum, ha explicat aquest matí Pep Palau, codirector del saló, també donarà més visibilitat al món de la pastisseria i el món del pa. I novament es donarà veu al món de les pizzes, “que ja considerem que formen part de l’alta gastronomia”.No hi faltaran les xerrades i demostracions dels número 1 de casa nostra, Jorge Sastre i Rafa Panatieri, de la Sartoria Panatieri, una de les pizzeries reconegudes com de les millors del món. Aquest cop també hi ha convidat Francesco Martuzzi , que ve de Caserta i ha estat considerat en cinc ocasions el millor pizzer del món.

En total en aquest Gastronomic Forum que està a punt de començar hi haurà més de 130 xefs que faran xerrades i exhibicions i més de 350 empreses expositores. Comença el dia 4 i acaba el 6.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.