Societat

Societat

Mor el mestre de la pastisseria, Josep Cusidó

Dinamitzador de la pastisseria catalana durant els anys vuitanta i noranta

El mestre pastisser, Josep Cusidó Valero, considerat una de les figures més rellevants de la pastisseria de casa nostra, va morir divendres, a l’edat de 83 anys.

La seva trajectòria professional la va iniciar l’any 1954 a la històrica Pastisseria Arimany de la ciutat de Tarragona. Posteriorment va treballar sota les ordres del mestre José Rion, a la Pastisseria Recasens, també de Tarragona. Va haver d’aturar-se per fer el servei militar, i quan va tornar, es va traslladar a Barcelona on va treballar en diversos establiments al costat de grans mestres del sector com Lluís Santapau, Sebastián Pastor, Francisco Casa i Juan Giner. També va fer de professor a l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona entre el 1978 i el 1985. L’any 1988 es va traslladar a Segur de Calafell i va adquirir la Pastisseria Segur. La va convertir en un lloc de referència del Camp de Tarragona i durant la dècada dels noranta va esdevenir un dels pastissers més influents del país amb les seves publicacions a la revista Dulcypas i amb obres com Guía práctica del artesano pastelero, publicada l’any 1994, la qual va esdevenir tot un model per la pastisseria artesana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia