Salut

El Bernat Jaume mostra imatges familiars a usuaris a través de realitat virtual

L’Hospital d’Atenció Intermèdia (HAI) Bernat Jaume de la Fundació Salut Empordà (FSE) ha posat en pràctica una tècnica de realitat virtual immersiva a través de la qual la persona usuària pot traslladar-se a moments i espais de la seva vida. El projecte, en el qual col·labora la FSE, ha estat desenvolupat per l’empresa Reality Telling i finançat pels Ajuts a projectes d’innovació oberta i disruptiva d’ACCIÓ. L’objectiu és avaluar si aquest tipus d’intervenció representa una millora en l’estat de salut i en el procés de recuperació de la persona usuària.

El projecte es denomina Reality Connect i permet que les famílies de les persones usuàries del Bernat Jaume enregistrin vídeos amb missatges i entorns personalitzats. “A les famílies, se’ls ha entregat un kit de gravació que ha resultat molt senzill de fer servir. Han gravat fragments de vídeo que posteriorment Reality Telling ha unit i editat abans de projectar-los als pacients”, comenta el tècnic d’Innovació de la FSE, Víctor Torres. Es graven, per exemple, situacions significatives i familiars, com pot ser una passejada per l’hort o pel camí de ronda, en què apareixen parents i amics. Aquest contingut personalitzat és el que visualitza la persona usuària quan es posa les ulleres, amb l’acompanyament d’una persona professional de la salut, que fa un seguiment simultani de les imatges a través d’una tauleta.

“Per mitjà de Reality Connect, les famílies poden crear una experiència immersiva única per al seu ésser estimat que es troba en un hospital. La idea va néixer a través d’una experiència de voluntariat que vam fer amb pacients en estat crític, durant la pandèmia de Covid-19, i gràcies a aquesta tecnologia, ara mateix, aquest servei està disponible per a moltes més famílies i persones usuàries”, ha dit Mariella Pisciotta, CEO de Reality Telling.

“Per a les proves, hem escollit pacients de llarga estada ingressats a l’Hospital d’Atenció Intermèdia Bernat Jaume. Mesurem la seva qualitat de vida a l’inici i al final del període i mirem si tenen algun canvi en els fàrmacs que se’ls administra. Hem pogut comprovar que les experiències immersives han suposat un important benefici emocional per a aquestes persones”, han explicat Marta Guerrero i Sònia Cabezón, terapeuta ocupacional i fisioterapeuta del Bernat Jaume, respectivament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia