Societat

Compromís a Sabadell amb la regulació dels lloguers de temporada i habitacions

La Junta de Portaveus de Sabadell va aprovar una moció promoguda per ERC a favor de la regularització dels contractes de lloguer de temporada i de lloguer d’habitacions. La intenció és que d’aquesta manera es regulin “de forma efectiva” per tal de poder, així, “evitar-ne l’ús especulatiu i afavorir-ne la contenció del preu”. El text va tenir els vots a favor de PSC, ERC, Crida per Sabadell, Junts per Sabadell i SBD En Comú Podem i el vot en contra de Vox i PP

El portaveu republicà, Gabriel Fernàndez, ha assegurat que “el dret a l’habitatge és una prioritat absoluta per a nosaltres”, lamentant que “els lloguers de temporada i d’habitacions són una escletxa amb la qual molts propietaris d’habitatges eludeixen la regulació del preu” que promouen els republicans des del dia 16 de març incloent Sabadell com a zona tensa. Per Fernàndez amb aquesta regulació es pretén acabar amb aquesta bretxa per on “s’escola l’especulació, l’expulsió de llogaters desprotegits i l’augment continuat, any rere any, dels preus dels lloguers”.

El text també insta als governs de la Generalitat i l’Estat espanyol i als grups parlamentaris perquè regulin de forma efectiva els lloguers de temporada i d’habitacions i es compromet a traslladar l’acord al Sindicat de Llogateres, a la Plataforma d’Afectades per les Hipoteques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia