Societat

Inicien les proves de la nova canonada que bomba aigua des de Figueres

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha iniciat aquest dijous les proves de la nova canonada que bomba aigua de Figueres a Pont de Molins i que ha de servir per millorar-ne l’eficiència i el rendiment. Unes proves que han servit per comprovar que el sistema treballa de manera correcta i que s’allargaran encara uns dies més. La nova instal·lació, que permetrà regenerar 7.600 m3 d’aigua diaris, entrarà en marxa el novembre i servirà per alimentar els aqüífers i assegurar el reg agrícola, una demanda reivindicada per la pagesia de la zona, especialment afectada per les baixes reserves de l’embassament de Darnius-Boadella. Es tracta d’una obra “pionera” que el Govern no descarta implementar a d’altres zones que ho necessitin.

El sistema envia aigua des de la depuradora fins a la resclosa de Pont de Molins. Un cop allà, els tècnics podran decidir a si l’aboquen a un costat o altre, en funció de les necessitats. D’una banda pot servir per millorar el cabal ecològic de la Muga i, de retruc, omplir els aqüífers que estan en paral·lel al riu i de l’altra es podrà assegurar el reg agrícola dels pagesos de la zona. Des del Govern destaquen que amb aquesta nova infraestructura el que es fa és “tancar el cercle” i evitar que l’aigua depurada acabi al mar com passava fins ara.

D’aquesta manera es millora especialment en eficiència, ja que a partir d’ara es bombarà aquesta aigua a la part alta de Pont de Molins i allà es decideix quin ús se li dona en funció de les necessitats del moment, especialment en episodis de sequera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia