Societat

Policia de Terrassa es queixa al ple per una càmera que els grava despullats als vestidors

Desenes de policies municipals de Terrassa, convocats per la secció sindical del Sindicat de Policies Locals Cos de Mossos d’Esquadra (SPLCME), han fet un acte de protesta aquest matí a les portes de l’Ajuntament i durant el ple ordinari que s’està fent encara, per denunciar i demanar explicacions sobre el sistema de càmeres de videovigilància i, concretament, la que ha gravat agents despullats als vestidors.

El sindicat assegura que això representa “un delicte que atempta contra un dret fonamental com és el de la intimitat i la pròpia imatge”. Afirmen que en una reunió que van tenir amb l’equip de govern els van negar la informació sobre qui ha sigut el responsable d’instal·lar-la, però que “investigaran qui va pujar” a les xarxes una fotografia d’una captura de la imatge que agafa la càmera i en la que no s’hi veu ningú. A la xarxa X qualifiquen aquesta situació de “surrealista”.

La protesta s’ha convocat també per altres motius, entre ells el que consideren una “deriva autoritària de la prefectura de la Policia Municipal” i ho circumscriuen a “incompliments d’acords” relatius a cobrir els efectius mínims de la plantilla sense “cap conseqüència pels sotsinspectors de guàrdia”, també els que regulen l’accés a especialitats o de les dates de presentació de calendaris i de torns establerts en el conveni.

A més, lamenten l’“obertura indiscriminada d’expedients disciplinaris” de membres de l’escala bàsica o d’un a un exdelegat sindical entre el 2019 i el 2023 dins el període de protecció per “defensar els acords vigents de mínims”. En aquest darrer cas ja van fer un escrit, que també van signar la UGT, la Central Sindical Independiente y de Funcionarios (CSIF) i el Sindicat de l’Administració Local de Treballadors i Treballadores (SALT), en la que demanaven que s’arxivés l’expedient recordant que “la defensa de ls acords del conveni no és només un dret, sinó també un deure”.

A l ple han tingut el suport del PSC i el regidor Javi García, que ha titllat de “difícil de comprendre” les dades des del 2022, ja que de 21 expedients sancionadors oberts a tota la plantilla municipal, 14 han estat contra agents de la policia, fet que representa el 67% i “alguna cosa falla”. Sobre la càmera ha demanat que “ho poden arreglar si està on no ha d’estar i no prolongar un problema”. La regidora del PP, Marta Gimenez, va subscriure les paraules del socialista en una intervenció posterior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia