Societat

Religió

Mor Mn. Jaume Serra Torras, rector de la Sagrada Família d’Igualada entre el 1979 i el 2010

Va dinamitzar la comunitat igualadina i va ampliar i reformar l’església

El mossèn Jaume Serra Torras va morir dijous, a l’edat de 93 anys. Va ser un sacerdot molt conegut a Igualada, on va fer durant 31 anys de rector de la parròquia de la Sagrada Família, amb un caràcter senzill, fent ús d’un missatge clar i activant la comunitat de la zona.

Nascut el 1931 a Monistrol de Calders, va ser ordenat sacerdot el 22 de desembre de 1956 i a partir d’aquell moment va exercir de vicari a Tona i a Manlleu, de rector a Lluçà i d’arxipreste a Artés. El 4 d’octubre de 1979 va ser nomenat ecònom i després rector de la parròquia de la Sagrada Família d’Igualada. Sota el seu rectorat es va completar el projecte de l’església parroquial, amb la benedicció de les campanes l’any 1995 i la inauguració de la primera capella lateral l’1 de gener de 1995. Va fer cobrir de monedes de 5 pessetes els 281 metres quadrats de la plaça de l’Ajuntament d’Igualada obtenint un total de 3.438.370 pessetes per finançar la nova nau. L’any 2001 va inaugurar l’altra nau lateral i va col·locar un vidre de separació amb la nau central. Més endavant, va adornar l’església amb un viacrucis i, finalment, va instal·lar un orgue, amb l’ajuda d’una campanya popular.

A banda d’aquestes ampliacions físiques, va impulsar diversos grups com la Legió de Maria, Vida Creixent i els Guies i Scouts d’Europa, va fomentar un vincle solidari amb una comunitat cristiana al Brasil on treballava la religiosa igualadina Montserrat Vives i Vidal, i Durant tot l’any 2004 va impulsar nombrosos actes amb motiu del 50è aniversari de la parròquia, entre ells l’estrena d’una cantata i la visita de l’escolania de Montserrat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia