Societat

El front de pluges posa Bombers en alerta

Més de 300 de trucades i un incendi en una casa de Vallvidrera per un llamp

El front de pluges que afecta el país des d’ahir al vespre ha obligat a Bombers de la Generalitat ha multiplicar esforços. Des d’ahir a les deu del vespre i fins aquest migdia el telèfon d’emergències 112 ha rebut 337 trucades. La incidència més greu del matí l’han hagut d’atendre els Bombers de Barcelona per l’incendi en una casa del barri de Vallvidrera, a tocar del Tibidabo, per l’impacte d’un llamp.

Les pluges han causat danys en altres edificis, inundacions d’aparcaments subterranis i plantes baixes, com a Mont-roig del Camp. També s’ha produït caiguda d’arbres i de roques que han obligat els Bombers a netejar la via pública.

A causa dels despreniments provocats per la pluja s’ha tallat la C-32 a Castelldefels, en sentit tsud, així com les carreteres C-51, entre Albinyana i Rodonyà; la BP-1103, entre el Bruc i el Monistrol de Montserrat; i a la TP-2002 a Aiguamúrcia, C-462 a Navès i C-15 a Sant Quintí de Mediona s’hi dóna pas alternatiu..

A Vallvidrera ha cremat una casa de fusta del carrer Guerau de Liost, un tipus d’arquitectura que sovinteja en aquest barri. Els fets han passat a les vuit del matí i resultes del sinistre dues persones han resultat ferides i han estat traslladades a l’hospital.

Des de la tarda d’ahir i fins avui a a les deu d’aquest matí s’han recollit més de 20 litres per metre quadrat a bona part del territori, en molts llocs s’ha superat el llindar dels 50 litres. Montmell, al Baix Penedès, amb 93 litres, i Fígols i Alinyà, a l’Alt Urgell, amb 90 és on el registre de pluja ha estat més alt.

La previsió apunta a un manteniment de les pluges per aquesta tarda, amb menys afectació a les comarques de Tarragona i Lleida. A les comarques de Girona, la Selva i el Baix Empordà hi ha anunciada activitat de tempesta elèctrica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia