Societat

Diada eufòrica

Girona va veure ahir el primer gamma extra de l’any dels Minyons i el tercer dos de nou amb folre i manilles dels Capgrossos

Els Marrecs de Salt van fer història carregant per primer cop el quatre de vuit amb l’agulla

La plaça del Vi de Girona es va vestir ahir de festa major castellera amb la diada castellera de Sant Narcís, que va reunir els Minyons de Terrassa, els Marrecs de Salt i els Capgrossos de Mataró. S’hi va veure el primer gamma extra de l’any dels terrassencs, l’estrena del quatre de vuit amb l’agulla dels Marrecs i, també, nova gamma extra dels Capgrossos. Satisfacció, doncs, per a les tres colles, que en van sortir amb un gran somriure.

Els Minyons saben que tenen una connexió especial amb Girona i per això va ser l’escenari triat per estrenar la gamma extra aquest curs, en forma de cinc de nou amb folre.

En primera ronda, els malva van descarregar el tres de nou amb folre, el novè, que els va servir per situar-se i veure efectius.

En segona ronda arribava la primera estrena: el cinc de nou amb folre, que van descarregar sense gaires problemes aparents i van mostrar així que feia dies que hi treballaven. En tercera ronda, una nova estrena: nou de vuit amb tres enxanetes.

Per la seva banda, els Capgrossos van descarregar el tres i quatre de nou amb folre i en tercera ronda va arribar també la seva gamma extra, en forma de dos de nou amb folre i manilles, que van descarregar per tercer cop enguany. I de quina manera! Van completar-lo a la perfecció i segurament no serà l’últim que veurem aquesta temporada.

Finalment, els Marrecs van signar la millor diada de la temporada i, a més, ho van fer amb una bona estrena. Van començar amb el cinc de vuit, que havien completat per primer cop enguany en el Concurs i volien fer-lo a casa. En segona ronda arribava el seu gran repte amb el quatre de vuit amb l’agulla, que mai havien intentat i que va quedar en carregat, ja que es va trencar quan el pilar va quedar sol. Però crits de satisfacció a Girona pel gran pas endavant! Van tancar la jornada amb un nou dos de vuit amb folre.

I, en ronda de pilars, espadat de sis dels Capgrossos, que el van tornar a descarregar i que, per què no, el podrien fer pujar un pis més d’hora que tard.

Una plaça del Vi, doncs, que va veure els millors castells de les tres colles i amb el fet destacat que tan sols hi va haver una caiguda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia