gastronomia
Nou restaurants catalans obtenen una estrella Michelin i quatre, l’estrella Verda
Nou restaurants catalans han obtingut una estrella Michelin i quatre, una estrella Verda, distincions que es van entregar ahir a la nit en una gala que es va celebrar a Múrcia. Un dels que han obtingut una estrella és l’Esperit Roca, l’establiment que els germans Roca han obert al castell de Sant Julià de Ramis i que capitaneja el xef Raúl Sillero. De Girona capital ha obtingut la preuada estrella el Divinum d’Arnau Casadevall i Isidre Soler, i de Portbou ha aconseguit la primera estrella el Voramar, dels xefs Guillem Gavilán i Pau Jamàs. De Barcelona han estat reconeguts amb una estrella el Fishologi de Ricardo Radice, el Mae de Germán Espinosa i Diego Mondragón, el Prodigi de Jordi Tarré i el Teatre Kitchen& Bar d’Oliver Peña. I de les comarques de més al sud han obtingut una estrella Michelin el Casa Nova de Sant Martí Sarroca, el xef del qual és Andrés Torres, i el Citrus del Tancat d’Alcanar, que té a la cuina Aitor López.
Les estrelles Verdes, que distingeixen el compromís amb la sostenibilitat, van ser per al Bistrot 1956 de Castelló d’Empúries, dels xefs Joan i Màrius Jordà Giró; l’Espai Amunt d’Ulldecona, de Vicent Guimerà; La Boscana de Bellvís, de Joan Castañé, i el 1947 de Vallromanes, que porta Beniamino Campolo.
En aquesta nova edició de la Guia Michelin 2025 cap restaurant català que ja tenia una estrella n’ha obtingut una segona, ni cap que en tenia dues ha ascendit i n’ha aconseguit tres. Això sí, els cinc que ja en tenien tres (Àbac, Lasarte, El Celler de Can Roca, Cocina Hermanos Torres i Disfrutar) les han mantingut.