Medi ambient

Treballen per reintroduir el capell d’aigua al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà

L’objectiu és aconseguir millorar la conservació d’aquesta planta en perill crític d’extinció i incrementar-ne les poblacions

El Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà conjuntament amb el suport del CREAF (Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals) i el Viver Tres Turons estan treballant per la recuperació del capell d’aigua (Hydrocotyle vulgaris), una planta semi aquàtica en perill crític d’extinció a Catalunya. Recentment s’ha realitzat una plantació en diferents punts del parc per testar diferents condicions ambientals. Les plantes introduïdes procedeixen del Viver Tres Turons que treballa en la reproducció ex situ d’aquesta espècie en les seves instal·lacions.

Aquest és el primer cop que es realitza una translocació d’aquesta espècie al parc natural, on no hi havia poblacions. Els Aiguamolls de l’Empordà es troba a mig camí de dues poblacions conegudes, la de la l’Albera i la que hi ha al Baix Ter, i disposa d’un hàbitat adequat pel seu creixement. L’objectiu d’aquestes plantacions és millorar la conservació de l’espècie a Catalunya i augmentar de manera important el nombre de poblacions. L’Hidrocotyle vulgaris és una planta que viu als estanys, rius i zones humides d’aigua dolça i es troba molt amenaçada a Catalunya; en algunes zones, estan a punt de desaparèixer al presentar una població natural amb menys de tres individus.

A més del capell d’aigua, el parc també treballa en la recuperació d’altres espècies vegetals amenaçades, com el Butomus umbelatus (jonc florit o llinassa), del qual l’any que ve se’n preveu fer noves plantacions, així com l’Euphorbia palustris i el Plantago cornutii.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.