Educació
El Campus de l’Alimentació de Santa Coloma amplia la docència amb un nou edifici
El Campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona, situat al recinte Torribera, a Santa Coloma de Gramenet, compta des d’ara amb un nou edifici que amplia la capacitat docent del campus per als graus i els màsters que s’hi imparteixen. El nou aulari, inaugurat avui i batejat amb el nom de Gramenet, consta de 3.785 m² i tres plantes i té capacitat per més de 1.200 alumnes. Consta de 12 aules de docència, 4 aules d’informàtica, 7 espais per a seminaris, i una sala polivalent amb un espai d’office per als alumnes, entre d’altres. L’equipament, que s’ha finalitzat aquest any, des d’un punt de vista a arquitectònic, té una edificació lineal i està orientat en direcció nord-sud, adaptant-se de forma natural a la topografia del recinte. L’edifici té dues parts: en una se situen les aules docents i en l’altra les escales, ascensors i altres serveis. Acollirà la docència teòrica dels graus de Nutrició Humana i Dietètica i Ciència i Tecnologia dels Aliments i també del grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques, que coordina el CETT-UB. També amplia els usos docents del Màster Interuniversitari de Seguretat Alimentària i d’una part del Màster en Nutrició en l’Activitat física i l’Esport, a més de desenvolupar-se també cursos del programa d’Alimentació i Gastronomia de la Universitat de l’Experiència.
A la inauguració han assistit el rector de la UB, Joan Guàrdia, la diputada de Serveis Generals i Transició Digital de la Diputació de Barcelona, Filo Cañete, i l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Mireia González. González s’ha referit a la importància de la col·laboració entre les diferents administracions: “L’evolució del recinte de Torribera no seria possible sense l’aliança entre les diferents institucions en aquest projecte que traspassa les fronteres de Santa Coloma per ser un motor de transformació social i econòmic per al Barcelonès Nord”. L’alcaldessa ha seguit: “El nostre futur com a ciutat passa per aquest recinte, com a eix de creixement cultural i econòmic.”
Aquest estiu, es va constituir un grup de treball amb representants de la propietat de l’espai de Torribera i organismes que hi estan implantats –Diputació de Barcelona, Ajuntament de Santa Coloma, Universitat de Barcelona, UNED, Parc Salut Mar, Catsalut–, amb l’objectiu que el recinte de Torribera, un espai de 33 hectàrees a la falda de la serralada de Marina, sigui, van dir, “un ecosistema de coneixement” de cara a l’any 2030. Es tracta de fer xarxa, recerca en comú i afavorir sinergies entre tots els que estan al recinte: la universitat, la formació professional i ocupacional, i els centres assistencials. Els treballs van orientats a fer trobar, enllaçar, els ecosistemes de la salut i l’alimentació, fortament representats al recinte.