Societat

Red Eléctrica només soterrarà la interconnexió de la MAT entre Santa Llogaia d'Àlguema i Baixàs

Societat

Red Eléctrica de España (REE) no soterrarà cap altre tram de la MAT que no sigui la interconnexió entre Santa Llogaia d'Àlguema (Alt Empordà) i Baixàs (Rosselló), malgrat les últimes recomanacions del mediador Mario Monti. La companyia ha desestimat les peticions de soterrament més enllà de la interconnexió fronterera, segons ha confirmat el responsable a Catalunya de REE, Lluís Pinós, en declaracions a Catalunya Ràdio.

Les al·legacions presentades en l'exposició pública dels trams entre Bescanó i Riudarenes i Bescanó i Santa Llogaia ja s'han resolt, mentre la Generalitat les està estudiant per després fer arribar els informes al govern espanyol, que és qui prendrà la decisió final.

Sense debat
La Comissió francesa del debat públic (CNDP) ha rebutjat la petició del col·lectiu nord-català 'Non à la THT' d'organitzar un nou debat públic sobre el projecte d'interconnexió electrica entre Baixàs i Santa Llogaia. En una carta feta pública per la Prefectura de Perpinyà, el president de la Comissió, Philippe Deslandes, recorda que "ja s'ha fet un debat públic del 21 de març al 27 de juny del 2003, durant el qual l'oportunitat de la interconnexió va ser àmpliament debatuda" i que les conclusions del debat han portat l'empresa francesa de transport elèctric, RTE, "a estudiar solucions alternatives al projecte inicial de línia aèria".

Segons el president del col·lectiu nord-català 'Non à la THT', Jean-Jacques Planes, si aquest debat públic s'haguès fet, "hauria permès als col·lectius sud-catalans 'No a la MAT' i 'AMMAT' poder per fi expressar-se i presentar les seves al·legacions, però França no ho ha volgut".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.