Societat

Els premis Sabor de l’Any distingeixen més de cent productes que podrien doblar les vendes

Barcelona (EFE). Els premis Sabor de l’Any 2025 han distingit aquest dimecres a Barcelona més de cent productes alimentaris de venda al detall i restauració per la seva qualitat, sabor i contribució a la cultura gastronòmica, un segell que ha arribat a doblar les vendes de productes premiats el 2024.

Així ho ha explicat a EFE la ‘country manager’ de Sabor de l’Any a Espanya, Lluïsa Madrid, qui ha destacat que, segons els últims estudis duts a terme en els punts de venda de diversos supermercats, els productes premiats “experimenten un augment en vendes mitjana del 56 %, arribant al 130 % en alguns casos”.

“Aquest increment en les vendes consolida el segell com una eina de màrqueting altament efectiva”, ha destacat Madrid just abans de l’acte de lliurament de premis, que té lloc a Espanya des de fa més d’una dècada.

Els premis, que aquest any han estat lliurats a l’emblemàtic Palau de la Música, s’atorguen a partir de les valoracions de consumidors que realitzen tastos organolèptics (anàlisis de característiques dels aliments que es poden percebre a través dels sentits) a cegues.

Aquests tastos, supervisats per un laboratori especialitzat per garantir la imparcialitat de l’avaluació, tenen en compte aspectes del producte com a textura, sabor, aroma, impressió general, entre d’altres, aportant les seves impressions subjectives i anònimes.

“Aquesta metodologia assegura que el judici estigui basat únicament en la qualitat i el sabor del producte, sense influències externes”, ha subratllat Madrid sobre els productes premiats, que solen mostrar un segell o logo del premio Sabor de l’Any en el seu embalatge.

Confiança dels consumidors espanyols

D’acord amb un recent estudi de percepció del segell realitzat a més de 2.300 consumidors espanyols, Sabor de l’Any ha aconseguit un nivell de reconeixement del 94 % al mercat nacional.

“Sabor de l’Any és el distintiu que més impacta en els consumidors espanyols enfront d’altres segells. El 73 % dels participants van afirmar que tenen una major predisposició a comprar productes premiats”, ha ressaltat el director general de Sabor de l’Any, Jordi Bové.

Aquestes dades, segons Bové, són “un aval” que Sabor de l’Any és “el distintiu capdavanter en la indústria alimentària a Espanya”, a causa que ofereix a les marques un reconeixement que es veu traslladat en la percepció del consumidor i en l’augment de les seves vendes.

Creat el 1995 per l’empresa francesa Monadia, el segell Sabor de l’Any actualment està present en països com Espanya, Portugal, França, Itàlia, Bèlgica, Tunísia, el Marroc i Mèxic.

El seu fundador, Willy Mansion, ha posat l’accent en la importància de la lluita contra el canvi climàtic des de l’àmbit alimentari i ha instat al sector a “fer sostenible el futur de les properes generacions”.

En aquesta línia, ara els premis Sabor de l’Any tenen en compte que els productes siguin més responsables amb el medi ambient, tinguin una millor qualitat nutricional, les certificacions de les seves etiquetes i empaquetatge i els compromisos de les marques en el context del desenvolupament sostenible.

Central Lechera Asturiana, gran guanyadora de la cita

Durant l’esdeveniment, s’ha reconegut la qualitat de productes de marques àmpliament conegudes pel consumidor, com Central Lechera Asturiana, gran guanyadora de la jornada amb sis guardons.

Concretament, ha sobresortit pel seu mozzarella clàssica, formatge crema original, formatge en rodanxes, formatge fresc batut, formatge fresc de Burgos i gamma Llet UHT, sencera, semidesnatada i descremada.

Durant la cerimònia, també s’ha fet lliurament del segell Sabor de l’Any Restauració, que es lliura per setè any a Espanya i que compta amb un jurat format per nou cuiners espanyols i 30 comensals.

Els vencedors en aquesta edició han estat les llets Central Lechera Asturiana, la maionesa Heinz, les carxofes confitades Xef i el salmó fumat Sarrade. EFE



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.