Societat

Banyoles

El cicle ‘Cinc cèntims de creació local’ debatrà entorn la cuina i la gastronomia, a Banyoles

• Torna el cicle bianual que organitza la Biblioteca de Banyoles, amb 4 espais de conversa i debat entorn a la gastronomia

La cinquena edició del cicle Cinc cèntims de creació local torna el proper mes de febrer aprofundint en l’evolució de la cuina, de projectes inclusius i pastisseria que té com a comissari al cuiner Jaume Vila, que també farà de moderador de les quatre activitats. Aprofitant que Catalunya és Regió Mundial de la Gastronomia durant aquest any 2025, la temàtica del cicle girarà entorn de la cuina i la gastronomia. Les conferències es faran tots els dimarts del mes de febrer a les 8 del vespre i faran una pinzellada per diversos àmbits relacionats amb la gastronomia a través de veus diferents.

El cicle s’iniciarà el dimarts 4 de febrer des de l’Auditori de l’Ateneu amb el debat que porta per títol La cuina: evolució fins a l’actualitat on es parlarà de l’evolució de la cuina i els restaurants de Banyoles amb cuiners i cuineres dels restaurants locals de Can Xabanet, Can Bernat, Les Estunes i La Carpa. La següent de les propostes serà el dimarts 11 de febrer al restaurant La Porta del Món, que acollirà Projectes nous i inclusió i en el que hi participaran els cuiners i cuineres dels restaurants Can Xapes i La Porta del Món, i un grup de cuiners joves de l’Escola d’Hostaleria de Figueres. La pastisseria: evolució fins a l’actualitat serà el títol de la tercera activitat que es farà de nou a l’Auditori l’Ateneu i en la que hi prendran part Miquel Boix de la confiteria Boix, Xavier Garriga, familiar de la pastisseria Boadella i amb les pastisseres de LaSal i La Menuda.

La cinquena edició es tancarà amb Gastronomia i cuina: actualitat i futur, i tindrà com a protagonistes el gastrònom Jaume Fàbrega, el periodista Jaume Boix i Ramon Ferrer, director de l’Escola d’Hostaleria de Figueres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia