Societat

gastronomia

El Festival de Fermentació de Barcelona obrirà per a tothom

Se celebrarà els dies 15 i 16 de març a La Nau Bostik de La Sagrera

En la que serà la seva quarta edició, el Festival de Fermentació de Barcelona, obrirà portes a La Nau Bostik, de La Sagrera, per a tots els públics per primera vegada. En les tres primeres edicions, el festival dels fermentats ideat per Henk Cortier, de Lambicus, i Xavier Ramon, de Ferment Project, s’havia fet només per a professionals al bar cerveser Lambicus Bar.

Els pròxims dies 15 i 16 de març tothom qui vulgui conèixer, tastar i elaborar (i, per suposat, comprar) fermentats ho podrà fer. “Volem convertir-lo en el festival de fermentació de referència de tot l’Estat”, explica Xavier Ramon, especialista en fermentació i maridatge de cerveses i formatges, fundador de Ferment Project, un projecte dedicat a la divulgació i experimentació amb aliments fermentats. Per això, s’estrena en aquesta nova fase “portant els millors fermentistes i marques, i oferint experiències úniques que només es poden viure venint al festival”, afegeix.

FRMNT Festival neix amb una filosofia clara, resumida en quatre grans objectius: transmetre la passió pels fermentats; divulgar coneixement i donar a conèixer els seus beneficis; crear comunitat, sinergies i networking; i potenciar la indústria dels fermentats.

El festival arriba en un moment d’eclosió d’aquests productes. Malgrat ser una tècnica ancestral de conservació dels aliments, la fermentació viu actualment un gran ressorgiment, tant en la gastronomia com en l’àmbit de la salut i la nutrició. Productes com el kimchi, la kombutxa, el miso o els vegetals fermentats estan guanyant popularitat per la seva riquesa en probiòtics, que contribueixen a l’equilibri de la microbiota intestinal i al benestar general.

A més, el creixent interès per l’artesania alimentària i la recerca de sabors complexos ha fet que cuiners i productors explorin noves aplicacions dels fermentats. En aquest context, FRMNT Festival de Fermentació de Barcelona s’inscriu en aquesta tendència, oferint activitats que combinen coneixement científic, tradició i innovació gastronòmica per apropar els fermentats a un públic cada vegada més interessat en l’alimentació conscient i sostenible.

Tastets i tallers

Seran dos dies per a descobrir i tastar projectes de fermentació del país, i escoltar els coneixements dels experts. També hi haurà una sala per al market, on es podran descobrir elaboradors i productes fermentats.

Entre els fermentats que es podran tastar hi ha les cerveses , la kombutxa, quefir d’aigua, lactofermentats, sidra, vins naturals, cheesecakes, gelats, vinagres, vins i cerveses sense alcohol i molt més, de marques destacades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia