Societat

El Fòrum del Formatge Català i Artesà clou amb èxit la segona edició

El Fòrum del For­matge Artesà i Català ha tan­cat aquest diu­menge la seva segona edició al pas­seig de la Devesa de Girona amb un balanç molt posi­tiu i amb la par­ti­ci­pació de 46 for­mat­ge­ries d’arreu de Cata­lu­nya, que en 57 estands gas­tronòmics han donat a conèixer més de 200 for­mat­ges. En aquest marc, no s’ha de dei­xar de banda el gran nivell dels 180 for­mat­ges que han par­ti­ci­pat en el con­curs. A més, la gran par­ti­ci­pació a les 36 acti­vi­tats diri­gi­des, amb entra­des exhau­ri­des en algu­nes d’elles, i el tracte directe entre els matei­xos pro­duc­tors de for­matge i el públic, han estat una cons­tant durant un cap de set­mana dedi­cat a la cul­tura del for­matge, segons una nota feta pública per l’orga­nit­zació.

Un espai nou

El nou Espai Turòfil s’ha con­so­li­dat com un dels grans encerts del Fòrum. La pro­xi­mi­tat entre els pro­duc­tors i el públic ha creat un ambi­ent de com­pli­ci­tat que ha permès des­co­brir els secrets de l’ela­bo­ració arte­sa­nal dels for­mat­ges en pri­mera per­sona. També ha tin­gut molt segui­ment del públic la Hackathó Gas­trolàctica, orga­nit­zada amb l’Ins­ti­tut Làctic de Cata­lu­nya, una com­pe­tició entre estu­di­ants de cuina, tec­no­lo­gia dels ali­ments i dietètica i nutrició. Han hagut de tre­ba­llar amb ali­ments làctics com for­mat­ges, iogurts, que­fir, nata o man­tega, i també amb ver­du­res, lle­gums, pasta, arròs, frui­tes i fruits secs, per ela­bo­rar un menú com­plet per un dia, equi­li­brat i saborós, per a per­so­nes amb into­lerància a la lac­tosa.

Gran nivell al con­curs

El Con­curs de For­mat­ges Arte­sans de Cata­lu­nya ha batut rècord de par­ti­ci­pació, amb 180 for­mat­ges pre­sen­tats i un jurat que ha des­ta­cat l’ele­vada qua­li­tat i diver­si­tat de les pro­pos­tes. També s’ha redis­se­nyat l’Espai Fòrum, que durant el cap de set­mana ha aco­llit pro­gra­mes de ràdio en directe, entre­vis­tes, con­ver­ses i tau­les rodo­nes, conduïdes pel gastrònom Pep Nogué, i on el públic ha tin­gut una par­ti­ci­pació molt activa.

Els visi­tants han gau­dit de la cuina en directe que han pogut seguir a l’Espai Sen­tits, sem­pre rela­ci­o­nada amb menús i com­bi­na­ci­ons amb el for­matge com a gran pro­ta­go­nista. Aquí també s’hi ha estre­nat el nou Espai Celler, amb degus­ta­ci­ons de vins de l’Empordà, i d’una selecció d’aigües, cafès i infu­si­ons. Les demos­tra­ci­ons gas­tronòmiques han comp­tat amb la par­ti­ci­pació de reco­ne­guts pro­fes­si­o­nals com els equips dels res­tau­rants Divi­num –amb una estre­lla Mic­he­lin–, Lo Mam, Mari­mo­rena i Jordi Butrón, que han ofert pro­pos­tes sor­pre­nents on el for­matge s’uneix a la màgia de la cuina cre­a­tiva.

El Fòrum del For­matge Artesà i Català l’orga­nitza ACREFA, l’Asso­ci­ació Cata­lana de Rama­ders i Ela­bo­ra­dors de For­matge Artesà, i forma part del pro­grama Cata­lu­nya Regió Mun­dial de la Gas­tro­no­mia 2025.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia