Societat

Els Roca obriran un restaurant dedicat a la seva mare a la fortalesa de Sant Julià

Els germans Roca obriran un restaurant dedicat a la seva mare a les instal·lacions de la fortalesa de Sant Julià de Ramis. Serà el 27 d’abril, dia de Montserrat, coincidint amb el dia del sant de la seva mare. Josep Roca assegura que vol ser un “homenatge a la cuina de la mare” i per això el situaran a la part més elevada de la fortalesa. En paral·lel, a l’estiu preveuen obrir un espai de destil·leria al mateix espai de Sant Julià de Ramis on hi haurà botes mare centenàries provinents d’una destil·leria de la ciutat de Girona. A més, segons informa l’ACN, també obriran al públic la primera planta de la zona d’exposició, dedicada a totes aquelles entitats i institucions que els han fet algun reconeixement.

Joan, Josep i Jordi Roca han anunciat aquesta obertura en la segona jornada del Fòrum Gastronòmic de Girona, en un auditori on no hi havia cap cadira buida com ja és habitual. Josep Roca ha detallat que volen obrir un restaurant de cuina catalana, però per sobre de tot que homenatgi “la cultura matriarcal i la cuina mare”.

Els tres germans consideren que la cuina de la seva mare, Montserrat Fontané, és “el pilar” de la seva gastronomia i per això han volgut que el nou establiment tingui un lloc privilegiat, la zona més elevada de la fortalesa que tenen els tres germans a Sant Julià de Ramis. La data d’obertura serà, en principi, el 27 d’abril, data que coincideix amb Santa Montserrat.

Josep Roca ha anunciat que també obriran més espais del castell de Sant Julià de Ramis. Concretament a partir de l’estiu preveuen obrir la zona de destil·leria. En aquest espai es podran fer visites i tastos d’algunes de les begudes que elaboren els tres germans. A més, Pitu Roca ha anunciat que hi faran un espirituós inspirat en les muntanyes del Camp de Tarragona que es dirà Cartoixa.

En aquesta zona els germans hi incorporen les botes d’una destil·leria del barri de Pont Major de Girona, amb la idea de mantenir la tradició i els orígens del projecte. Aquestes botes, algunes d’elles centenàries, s’havien fet servir per elaborar-hi ratafia i altres licors i destil·lats.

Per altra banda, els germans seguiran avançant en el projecte del museu que hi ha a la fortalesa gironina. Concretament, obriran la primera planta de l’espai d’exposició on es dedicarà a totes les entitats i institucions que han fet algun reconeixement als germans. Josep Roca ha destacat que la zona de museu es concep com un recinte dedicat a la gent del territori gironí i en aquesta primera planta volen “donar les gràcies” a tots aquells qui han confiat en ells. La intenció és obrir-ho al públic a partir de l’estiu.

Plat de calçots

La ponència dels germans Roca també ha servit per mostrar algunes de les últimes creacions gastronòmiques, entre elles un plat que encara no ha vist la llum. Es tracta d’una proposta que rememora les calçotades i que preveuen incorporar-lo a la carta del Celler de Can Roca a partir de l’any vinent, quan torni la temporada de calçots.

Aquest plat es basa en calçots escalivats, es fa un puré i es barreja amb un suc de xai emulsionat. Joan Roca ha detallat que aquest suc conté “molt de gust i greix” de la carn per tal de transmetre tot el sabor de la carn a la brasa que habitualment es combina amb els calçots en la calçotada. A partir d’aquí elaboren una teula cruixent que permetrà als clients degustar el plat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]