Societat

La Quar i Arres, únics municipis catalans que no han demanat ajudes al Fons Estatal d'Inversió Local

Finançament local

Els municipis de la Quar (Berguedà) i Arres (Vall d'Aran), són els únics d'entre els 946 de tot Catalunya que no han presentat projectes per acollir-se al pla d'ajudes del Fons estatal d'Inversió Local. Es tracta de dos dels municipis més petits de Catalunya, amb 60 i 66 habitants, respectivament. Segons ha declarat la ministra d'Administracions Públiques, Elena Salgado, l'ajuntament d'Arres no tenia cap projecte a presentar, mentre que el de la Quar no hauria estat "interessat" a presentar-ne cap.

A aquests dos municipis catalans cal sumar-hi tres més, Zugarramurdi (Navarra), San Juan de la Encinilla (Àvila) i Illán de Vacas (Toledo), que tampoc no han presentat projectes. Així, dels 8.112 ajuntaments de l'Estat espanyol, 8.107 han presentat algun projecte per acollir-se a unes ajudes pressupostades en 8.000 milions d'euros.

Elena Salgado ha valorat com un "èxit complet" la resposta al pla i ha assegurat que entre els mesos de març i abril començaran a executar-se les obres finançades amb aquest fons a la majoria dels municipis, fet que "dinamitzarà l'activitat a les pimes i es generarà ocupació".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.