Societat

Els embassaments de les conques internes catalanes superen el 70% de la seva capacitat

Embassaments

Els embassaments de les conques internes catalanes han arribat al 72,72% de la seva capacitat després del temporal dels darrers dies. Aquesta xifra suposa gairebé el triple de la capacitat dels embassaments catalans de fa un any, quan es trobaven al 26,47%.

Segons dades de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), les últimes precipitacions han beneficiat gairebé tots els embassaments que reguen l'àrea de Barcelona, que ja es trobaven en bon estat després de les pluges de la passat tardor.

Per embassaments, el de Sau està al 58,42% de la seva capacitat; el de Sant Ponç, al 64,40%; el de Susqueda, té el 77,93%; el de la Llosa del Cavall, el 86,49%; el de Siurana, un 53,75%, i el de Riudecanyes està al 41,22%. Els embassaments més plens són el de La Baells, amb un 95,37%, i el de Foix, que ja va arribar al cent per cent a la tardor.

Respecte a la conca de la Muga, l'embassament de Boadella està avui al 40,91%, 15 punts més dels que tenia l'any passat, quan estava al 25,65%. Tot i la situació hídrica global, el Govern ha prorrogat fa poc el decret de sequera que havia de derogar-se a final del 2008, tenint en compte que la Muga podria entrar en fase d'emergència en la primavera del 2009, segons ha assegurat fa poc el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar.

Amb això, la zona de la Muga segueix sota l'estat d'excepcionalitat II –que es caracteritza per les mesures restrictives en l'ús de l'aigua–, i la I a la conca del Cap de Creus i Costa Nord.

Els embassaments de les conques internes catalanes es trobaven fa un any al 26,47% de la seva capacitat, xifra que va conduir a la sequera que va durar des de la primavera a l'estiu del 2008. Les conques internes, sobre les quals té competència absoluta l'ACA, comptabilitzen el sistema Ter-Llobregat més els embassaments de Boadella, Foix, Siurana i Riudecanyes a més d'altres superfícies inferiors a 2 hectòmetres cúbics. Les conques internes proveeixen, així, Barcelona, part de Girona i de Tarragona.

La resta del territori català a nivell hídric s'anomena conques de l'Ebre, que és competència compartida de l'ACA i la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), i té embassaments com Riba-roja d'Ebre, Camarasa, Santa Anna, Canelles i Rialb.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.