Societat

Arriba a judici l'agressió racista dels jugadors del Bada Bing als del Rosario Central

Els imputats s'enfronten a penes de fins a sis anys

Set jugadors del Bada Bing F.C. s'asseuran des d'aquest dilluns al banc dels acusats per presumptament haver insultat, escopit, vexat i agredit cinc membres del Rosario Central de Catalunya, integrat majoritàriament per jugadors sud-americans, durant un partit de futbol disputat al gener, així com a la seva secretària, qui va començar a fotografiar-los per identificar-los.

Els processats, entre ells un jove condemnat pel crim de la Vila Olímpica, s'enfronten a penes de fins a sis anys i cinc mesos de presó, així com a indemnitzar conjuntament amb 8.221 euros a les víctimes i al titular del camp de futbol municipal de Barcelona on van tenir lloc els fets.

Els fets van passar el 9 de gener del 2009, durant el partit de futbol de Tercera Regional que el Rosario Central va jugar contra el Bada Bing al camp de futbol Menorca, a la Ronda Sant Martí. L'agressió va començar quan l'àrbitre va expulsar Israel M.G., un jugador del Bada Bing. Aquest va trobar-se al túnel de vestidors amb dos futbolistes del Rosario Central que havien demanat ser substituïts minuts abans a causa dels insults que els proferien els jugadors de l'equip contrari pel fet de ser sud-americans i la seva actitud violenta.

L'acusat va colpejar un d'ells mentre l'insultava. Segons el relat de la fiscal, el van colpejar al cap i al tòrax i li van produir lesions com un traumatisme cranial, que van necessitar de tractament quirúrgic. En veure què estava passant, la resta de jugadors del Rosario Central es van apropar a ajudar el seu company, però els acusats els ho van impedir.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.