Societat

Els anti-Bolonya desallotgen la UdG voluntàriament però apareix una pintada a les portes del Rectorat

Els estudiants, que fa quatre mesos ocupaven la facultat d'Educació i Psicologia de la Universitat de Girona per protestar contra l'aplicació del Pla de Bolonya, han desallotjat voluntàriament l'edifici, després de múltiples demandes del Rectorat i del síndic de la universitat. Aquesta era l'única  tancada que es mantenia en les universitats catalanes. Coincidint amb el final de la tancada però, han aparegut una taca vermella a la porta de fusta de l'edifici de les Àligues, la seu del rectorat situada al Campus del Barri Vell, i una pintada al terra on és llegeix "Per quatre mesos sense diàleg".

Els estudiants han assegurat que l'abandonament de la protesta no significa que es rendeixin i han explicat que han posat fi a la tancada pel desgast que els ha suposat i perquè torni la normalitat diària acadèmica del centre. El portaveu dels estudiants, Jordi Gasulla, ha reconegut que no s'ha avançat en les negociacions i ha apuntat que no descarten tornar a emprendre alguna mesura reivindicativa d'aquestes característiques si les negociacions amb el Rectorat no es desencallen.

Gasulla ha afegit que eren conscients que si el Rectorat ho autoritzava "podien venir els Mossos". "Les accions que duem a terme les fem amb uns objectius polítics, per fer sentir les nostres veus més enllà de les parets de la UdG" ha argumentat.

D'altra banda el Síndic de la UdG, Joan Miró, ha elogiat el gest dels estudiants i s'ha compromès a continuar intervenint en el conflicte perquè els estudiants puguin seguir tenint força per mantenir el diàleg. 

La vicerectora d'Estudiants de la Universitat de Girona, Helena Benito, s'ha mostrat també molt satisfeta al assabentar-se que els estudiants havien abandonat la protesta. Segons Benito, això permetrà continuar amb el procés de diàleg "amb absoluta normalitat". Des del Rectorat afirmen que hi ha hagut "diàleg constant" amb els estudiants, amb reunions pràcticament cada setmana i asseguren que s'han arribat a acords per fer que aquests participin en diferents òrgans de la UdG i canviar el model de comunicació. "No és correcte dir que no s'ha avançat en res", ha afirmat Benito.

De cara a l'any vinent, pla Bolonya per a 33 titulacions més
Benito ha remarcat que el nou Pla de Bolonya aporta una nova metodologia als estudis que és "molt positiva". Aquest any a la UdG els cursos de Medicina i Relacions Públiques ja s'imparteixen sota el nou model i Benito afirma que els estudiants estan molt satisfets. No obstant això, ha recordat que algunes reivindicacions "paral·leles" dels estudiants, com l'augment de les beques, és "justificada". "Estem a la cua de les beques, però això no té res a veure directament amb Bolonya", ha indicat.

La Universitat de Girona ha proposat a l'Agència Nacional d'Evaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA) que l'any vinent 33 titulacions més adoptin el Pla de Bolonya i a partir de llavors, només quedaran cinc titulacions, de l'àmbit tecnològic i agroalimentari, per adaptar-se al nou pla. Després de la resolució de l'ANECA, el Departament d'Universitat haurà de dir la seva sobre com s'apliquen aquests canvis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.