Societat

Nit tranquil·la de Sant Joan

Els Bombers fan 833 actuacions per apagar incendis en contenidors i vegetació forestal. Un incendi a Begur obliga a desallotjar 200 veïns d'una urbanització. Els serveis d'urgències han atès 279 persones, 56 de les quals han quedat ingressades per cremades, amputacions o traumatismes

Els Bombers de la Generalitat han dut a terme 833 actuacions des de les vuit del vespre i fins a les 8h del matí, la majoria per apagar incendis de contenidors, vehicles i vegetació urbana o forestal. L'actuació més destacada de la nit de Sant Joan ha estat un incendi en una zona forestal de Begur, pròxima  a la platja de Sa Tuna, en què s'ha hagut d'evacuar per prevenció uns 200 veïns de la urbanització La Borna, que han estat traslladats al pavelló municipal.

El foc ha cremat quatre hectàrees de massa forestal i hi han intervingut 17 dotacions dels Bombers. La Generalitat ha activat el pla especial d'emergències per incendis forestals a Catalunya, l'Infocat, en fase d'alerta.

Segons ha explicat la consellera de Salut, Marina Geli, a Catalunya Informació, els serveis d'emergències i la xarxa de centres sanitaris catalans han atès un total de 279 persones, deu més que l'any passat. D'aquests atesos, 56 han hagut d'ingressar a l'hospital per cremades, amputacions o traumatismes, dels quals hi ha 19 persones greus. Geli ha remarcat que entre els ingressats hi ha 44 menors.

Pel que fa al telèfon d'emergències 112, s'han rebut 9.641 trucades. De totes aquestes trucades, 3.033 han estat per atendre emergències reals, mentre que la resta s’ha tractat de falses alarmes. Un total de 1.490 trucades han estat transferides a Bombers de la Generalitat.

Pel que fa a accidents de trànsit, el més important, tot i que no hi ha hagut víctimes mortals, ha passat a Cunit, on han quedat ferits cinc joves. Els Mossos d'Esquadra han fet 4.015 proves d'alcoholèmia als controls de trànsit establerts de les deu de la nit del dilluns fins a les onze del matí d'aquest dimecres. El 8% d'aquestes ha donat un resultat positiu, un percentatge 'pràcticament idèntic' que el de l'any passat, quan va arribar al 10% dels conductors controlats, segons ha explicat aquest dimecres l'intendent Sergi Pla. S'han produït 15 accidents amb 6 víctimes, una de mortal que no està vinculada amb la revetlla.

3.000 persones menys a la platja de Barcelona
Unes 82.000 persones han celebrat la revetlla de Sant Joan a les platges de Barcelona, 3.000 menys que l'any passat. La festa s'ha celebrat sense incidents importants i la Guàrdia Urbana només ha hagut d'intervenir en alguna baralla puntual entre grups de joves.

El despertar

Les platges de Barcelona s'han despertat aquest dimecres plenes d'escombraries i de ciutadans que han decidit celebrar-hi la revetlla de Sant Joan. A partir de les sis del matí han començat les feines de neteja que s'han dut a terme de manera simultània en quatre fronts del litoral. Han treballat en les tasques de neteja 175 operaris. Fonts de la Guàrdia Urbana han explicat que la neteja s'ha produït sense incidències destacades.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.