Societat

La vaga del funcionaris del 8-J amenaça la selectivitat

Els estudiants exigeixen que es mantingui “tot el dispositiu” previst per garantir la prova

Els estudiants que aquest any acaben el batxillerat i l’any que ve volen anar a la universitat pagaran cara la vaga de funcionaris convocada a tot l’Estat pels sindicats en protesta per les mesures anticrisi imposades pel president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. Si no canvien les coses, i tot fa suposar que no, just el dia de la vaga, el 8 de juny, coincideix aquí a Catalunya amb el primer dia de la prova de la selectivitat, en la qual uns 30.000 joves es jugaran l’accés als estudis superiors.

CCOO a Catalunya va confirmar ahir que la sectorial d’ensenyament s’afegeix, com la sectorial de la UGT, a la vaga convocada a nivell estatal pels dos sindicats. El sindicat USTEC, majoritari entre els docents a Catalunya, ahir encara no havia decidit què fer, però tot fa suposar que també s’unirà a la protesta, entre altres coses perquè “al nostre país un tant per cent molt elevat de funcionaris afectats per la retallada de Zapatero són, precisament, mestres i professors”, va explicar la portaveu, Rosa Cañadell.

“Nosaltres exigirem que es mantingui absolutament tot el dispositiu de professors previst per poder celebrar aquesta prova amb totes les garanties. S’ha de garantir el dret dels estudiants, que s’hi juguen ni més ni menys que el seu accés a la universitat”, va insistir ahir Nathan Baidez, portaveu de l’associació de joves estudiants de Catalunya, AJEC.

El comissionat d’Universitats “està debatent el tema”, va informar ahir un portaveu. En cas que la vaga del dia 8 sigui inamovible hauria de pensar o uns serveis mínims “molt extensos” o bé un canvi de data de la prova. El calendari és una competència del departament d’Innovació i Universitats.

Tot just la setmana passada el ministeri va publicar al BOE una rectificació per corregir les disfuncions generades amb la nova prova de la selectivitat denunciades reiteradament per l’AJEC.

Inicialment la nova prova, que passa a avaluar sobre 14 punts (i nou 10), establia un sistema de ponderacions que, segons els estudiants, “discriminava algunes carreres i els alumnes que havien fet la selectivitat altres anys si volien canviar de carrera”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.