Societat

Foment construirà un nou túnel ferroviari d'accés a Barcelona per la Diagonal

Ho ha anunciat el ministre, José Blanco, en una visita a Barcelona

El ministre de Foment, José Blanco, ha anunciat aquest divendres que es construirà un nou túnel ferroviari d'accés a Barcelona per l'avinguda Diagonal i que "alleujarà el trànsit dels dos túnels urbans actuals, destinats a serveis de rodalia i regional".

Blanco ha explicat a la delegació del govern espanyol a Catalunya, a Barcelona, que aquest projecte es complementarà amb la prolongació de la línia ferroviària Cornellà-Castelldefels fins a la zona universitària de Barcelona, encara que ha descartat comprometre's amb una data.

El titular de Foment també ha indicat que s'està redactant un estudi informatiu per soterrar la línia Cornellà-Castelldefels. A més, ha assegurat que el 30 de novembre s'autoritzarà la licitació de les obres per a la construcció d'un nou accés ferroviari a l'aeroport del Prat, per valor de 298,5 milions d'euros.

El ministre ha comunicat que, de forma "imminent", s'encarregarà un estudi de viabilitat per connectar l'AVE amb l'aeroport del Prat. I en el pròxim consell d'administració d'Adif, a final de desembre, es licitaran les obres de l'estació de la Sagrera per un import de 637 milions d'euros, després que l'Ajuntament de Barcelona hagi donat avui llum verda a la seva construcció.

A més, Blanco ha assegurat que, al desembre, s'adjudicaran les obres de construcció de la nova estació central de Tarragona, en el marc de l'enllaç del corredor del Mediterrani amb la línia de l'AVE Madrid-Barcelona.

José Blanco i el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, han signat avui quatre convenis de col·laboració en matèria d'infraestructures per valor de 10,1 milions d'euros, que es refereixen a actuacions a la Granja d'Escarp i a la carretera de Riba-roja a Almatret (Segrià), per a la millora de la comunicació entre aquestes localitats, per valor de 6 milions d'euros.

També han signat un conveni per a la modificació d'un accés a Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat), que consistirà en un nou enllaç de l'autopista A2 al quilòmetre 611, i al qual es destinaran 3 milions d'euros.

Nadal ha considerat aquestes inversions "són una petita part del compliment escrupolós i rigorós de la disposició addicional tercera" de l'Estatut català: "es va complint", ha sentenciat el conseller.

"Tenim pendents altres acords que seguirem signant al llarg d'aquest any i a principi de l'any vinent", ha declarat Blanco, per complir l'esmentada disposició que requereix l'equiparació de la inversió de l'Estat en projectes d'infraestructures a Catalunya a la seva participació relativa en l'aportació del PIB espanyol.

"Abans que finalitzi el 2009 -ha destacat- haurem licitat obres per valor de gairebé 1.000 milions d'euros".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.