gatronomia

El Rafal, cuina tradicional a La Pobla de Montornès

El res­tau­rant El Rafal, situat al nucli antic del muni­cipi de la Pobla de Mon­tornès (Tar­ra­gonès), a uns 100 metres de l'església del poble, va obrir les por­tes a la dècada dels anys setanta i, després de més de trenta anys, ha can­viat de gerència en aquest 2009, va pas­sar a les mans d'Iban Tomás i de la seva esposa, Montse Boni­lla.

Iban Tomás és un xef jove amb una llarga i impor­tant tra­jectòria pro­fes­si­o­nal. Després dels estu­dis d'hote­le­ria, va tre­ba­llar de cui­ner als res­tau­rants El Tall de Conill, de Cape­lla­des; el Rusc, de la Mas­sana (Andorra); Cal Ble, d'Igua­lada; com a segon de cuina, al res­tau­rant Abre­va­dero, de Bar­ce­lona, i a l'Alki­mia (1 estre­lla Mic­he­lin) també de Bar­ce­lona, fins que va ater­rar a ter­res tar­ra­go­ni­nes, com a xef de Les Brui­xes de Bur­riac, el res­tau­rant gas­tronòmic de l'hotel Gran Claus­tre, d'Alta­fu­lla, on con­ti­nua ofe­rint la seva interes­sant cuina d'autor amb mati­sos medi­ter­ra­nis.

A començament d'any, va ini­ciar un pro­jecte nou con­jun­ta­ment amb la seva dona i sense dei­xar Les Brui­xes i es va que­dar El Rafal per donar con­tinuïtat a aquest esta­bli­ment res­tau­ra­dor «de tota la vida» de la Pobla.

Iban Tomás i Montse Boni­lla con­ti­nuen ofe­rint en el marc rústic dels dos men­ja­dors que té El Rafal, un d'ells per a fuma­dors i amb una capa­ci­tat total per a 100 comen­sals, cuina tra­di­ci­o­nal medi­terrània, de la qual des­ta­quen les calçota­des, en tem­po­rada.

Entre les espe­ci­a­li­tats culinàries podem des­ta­car l'arròs de magret d'ànec, 12 euros; els calçots, 10; el tim­bal de patata emmas­ca­rada amb bolets i gam­bots, 12; la cua de bou amb ver­du­re­tes, 14; el garrí con­fi­tat amb cebe­tes gla­ce­ja­des, 15; el rap amb car­bassó i tomàquet ros­tit, 15; l'entre­cot a la brasa amb trin­xat de la Cer­da­nya, 16; el filet de bou amb albergínia i bolets, 18... i, a l'hora de les postres, el tira­misú, 6; el cou­lant de xoco­lata amb gelat de vai­ni­lla, 6, o la mousse de xoco­lata i taronja, 6, entre d'altres. El res­tau­rant també ofe­reix un menú diari per 12 euros. El celler dis­posa d'unes 25 referències de vins i caves i el vi de la casa és el Cri­nel, de 8 euros.

Direcció: plaça de la Bassa,1. 43761, la Pobla de Montornès e-mail: ibantomas@hotmail.com Telèfon: 977 64 84 24 Horari: de 13.30 a 16.00 i de 20.30 a 23.00 hores. Tanca diumenges nit, dilluns tot el dia i de dimarts a dijous nit Targetes de crèdit: American Express, 4B, Diners, Master Card, 6000 i Visa Serveis: terrassa i dos menjadors privats per a fins a 40 comensals. S'admeten gossos


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.