Societat

SAFAREIG

Tots els par­ti­ci­pants en la Jor­nada del Peix de Girona 2010, Apre­nent dels pes­ca­dors, ahir al Cen­tre d'Inter­pre­tació del Peix Maram, a l'Escala, van rebre una bossa amb un detall. La bossa con­te­nia una guia per al con­sum de peix i marisc, un petit recep­tari, un opus­cle sobre l'Escala, un davan­tal i un guant de cuina. A cada seient d'aquell acte cele­brat a cals pes­ca­dors de l'Escala hi havia un paque­tet amb anxo­ves. Tan natu­ral com que aques­tes anxo­ves que van donar a l'Escala eren del Port de la Selva.

Els cui­ners Joan Roca i Fer­ran Adrià, padrins del peix fresc de la costa giro­nina, ja fa dos dies que pas­sen fred en actes públics. Com que la Jor­nada del Peix de Girona 2010, Apre­nent dels pes­ca­dors, va con­cen­trar uns dos-cents par­ti­ci­pants, la seu del Cen­tre d'Inter­pre­tació del Peix va que­dar petita i l'acte es va tras­lla­dar al cos­tat, al pòsit. Hi feia una fred que pelava, per con­ser­var el peix. Una fred tan o més extrema que la de dimarts a l'Aula Magna de la Uni­ver­si­tat de Girona, en l'acte d'inves­ti­dura de Joan Roca com a doc­tor hono­ris causa. En aquell acte hi van ser pre­sents Fer­ran Adrià i uns quants cui­ners i con­vi­dats que el 14 de desem­bre també van ser a l'església de Sant Domènec.

Fer­ran Adrià va aca­pa­rar l'atenció de l'acte del Port de la Clota de l'Escala, fins al punt que, al vol­tant seu, es van fer cues de gent que s'hi volia foto­gra­fiar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.