Societat

L'onada de fred remetrà a partir de diumenge

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu una pujada progressiva de les temperatures a finals del cap de setmana

La irrupció freda ha deixat mínimes destacades com els -7,8ºC d'Orís, els -9,4ºC de Vilanova de Segrià o els -3,8ºC de Malgrat de Mar

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu de cara a diumenge una pujada progressiva de la temperatures arreu del país. Tot i això, aquest dissabte l'ambient encara serà molt fred amb mínimes una mica més baixes. Per això es manté vigent per al matí d'aquest dissabte un avís de nivell 1 de situació meteorològica de risc per fred, especialment a les comarques d'interior i del Pirineu.

La nit més gèlida d'aquesta irrupció freda va ser la de dimecres a dijous, de la que destaquen registres com els -7,8ºC d'Orís, els -7,1ºC de Cervera, els -9,2ºC de Prades, els -6ºC de Vilobí d'Onyar, els -9,4ºC de Vilanova de Segrià, els -17,1ºC de Sasseuba (2.228 metres), els -3,8 de Malgrat de Mar o els -1ºC d'Alcanar.

Paral·lelament, la previsió indica que durant aquest divendres a la tarda continuarà nevant al vessant nord del Pirineu, on es podran acumular més de 5 centímetres de neu nova. Independentment, també és possible algun ruixat feble i molt aïllat a punts del nord-est del país fins a darrera hora del dia. En aquest sector la cota de neu baixarà fins els 400 metres i esporàdicament fins als 200 metres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.