Societat

Meteorologia

L'onada de fred marca rècords en quatre comarques

Cinc de les estacions del Baix Penedès, el Montsià, el Tarragonès i el Vallès Occidental han registrat mínimes històriques

Lleida s'acosta als 10 sota zero, Girona arriba als -7,4 i Tarragona, als -3,9

L'onada de fred que afecta Catalunya des de la tarda de divendres ha establert nous rècords de temperatures mínimes en cinc de les estacions més antigues del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), emplaçades a les comarques del Baix Penedès, el Montsià, el Tarragonès i el Vallès Occidental. En concret, l'estació meteorològica del Vendrell, que fins ara tenia un rècord de mínima absoluta de 3,7 graus sota zero, va registrar dissabte 5 graus negatius; Alcanar ha establert el nou rècord de -2,3 graus (abans, -2,1); Ulldecona-els Valentins passa a tenir un rècord de -8,1 graus ( -7,3); Constantí, -6,7 graus (-6,5), i Cerdanyola del Vallès, -6 graus ( -5,9), segons les estadístiques analitzades pel SMC.

A més, l'onada de fred també ha marcat rècords de temperatures mínimes en un mes de gener als municipis del Pont de Suert (-13,1), Prades (-11,5), Blancafort (-7,6), l'Espluga de Francolí (-7), Vinebre (-7,6), Cervera (-8,8), Seròs (-8,3) i Lladurs (-10,6).

El registre més baix d'aquest episodi, no obstant, continua sent –fins al tancament d'aquesta edició– el registrat la matinada de dissabte a Sasseuba, amb -19,1 graus. Sasseuba és una estació meteorològica situada al municipi aranès d'Arres, a 2.228 metres d'altitud.

D'entre les estacions situades en les ciutats més importants de Catalunya, ahir destacaven els -9,7 graus de Lleida-Raimat (on dissabte n'hi va haver -7,9); Girona, amb -7,4 graus (on dissabte hi havia -6,9 graus), i Tarragona, amb -3,9 graus (on dissabte n'hi havia -2,6).

Les baixes temperatures han provocat també danys importants, tot i que desiguals, en diferents tipus de conreus. Amb dades encara per confirmar, entre els sectors més perjudicats es podrien trobar alguns cultius del Vallès i el Baix Llobregat, com la carxofa, i els fruiters de la plana de Lleida.

LA XIFRA

19,1
graus negatius
era fins ahir la temperatura més baixa de l'actual onada de fred, registrada a Sasseuba (Val d'Aran).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.