Societat

El forn solar d'Odelló, dotat amb 4,5 milions d'euros

El projecte en tecnologies energètiques Socrate del CNRS ha estat triat pel Ministeri de l'Ensenyament Superior i la Recerca pel seu caràcter de plataforma experimental de dimensió internacional

El projecte del Centre National de la Recherche Scientifique (CNRS) al forn solar d'Odelló, a la Cerdanya, porta el nom de Socrate (Solar Concentrat, Recerques Avançades i Tecnologies Energètiques) i té per objectiu “tota mena d'experimentació científica al voltant de l'energia solar tèrmica i de concentració”. Aquesta “plataforma científica” ha estat triada pel govern francès, entre 336 altres projectes arreu de l'Estat francès, per obtenir la suma de 4 milions i mig d'euros com a “projecte d'excel·lència”.

El projecte Socrate aprofita les instal·lacions existents a la Cerdanya, el forn solar d'Odelló a Font-romeu i la “torre concentrador” Thémis a Targasona. Amb aquest finançament les instal·lacions es podran completar amb la una “paràbola cilindre” i altres materials de “caracterització dels materials solars”.

Aquest finançament permetrà també d'obrir unes formacions apropiades a les universitats de Montpeller II i de Perpinyà. A Perpinyà s'hauria d'obrir un nou departament universitari d'energètica i energies renovables, amb centres d'estudi a Perpinyà i Font-romeu. Està previst que empreses privades d'arreu del món col·laborin en el projecte i en el seu finançament a canvi de poder utilitzar les instal·lacions per a les seves pròpies recerques energètiques i de materials a altes temperatures.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.