Societat

gastronomia

L'Esparver, a Vilaplana

Per ini­ci­a­tiva de Teresa M. Cas­tell­nou va néixer, l'any 2009, el res­tau­rant L'Espar­ver, situat al nucli urbà del muni­cipi de Vila­plana. L'esta­bli­ment dis­posa d'un petit i agra­da­ble men­ja­dor, de moderna deco­ració, amb una capa­ci­tat màxima per a 26 comen­sals.

La cap de cuina és Anna Pi, que ofe­reix amb molt d'encert plats de línia medi­terrània, basant-se en les recep­tes de la terra, amb un toc per­so­nal que té molta cura de la pre­sen­tació i, a la vegada, del pro­ducte, sovint molt lli­gat a les nos­tres comar­ques. Així, el comen­sal pot triar de la carta ela­bo­ra­ci­ons ben resol­tes com els cane­lons de porc sen­glar amb poma cara­mel·lit­zada (10,50 euros), l'arròs de bosc amb aro­mes de la Mus­sara (9,50) o els ravi­o­lis de foie gras amb salsa de tòfona (12,90) com a pri­mers plats, entre d'altres. Ja en els segons, les temp­ta­ci­ons per als gor­mands poden anar cap a uns car­gols dolços i coents (12,70), uns peus de porc gra­ti­nats a l'antiga (11,70), un civet de porc sen­glar i ence­nalls de patata (12,50), un bacallà gra­ti­nat amb alli­oli de codony (13,70) o una cas­so­leta de sèpia romes­cada (11,50).

A l'hora de les postres, es pot triar entre el mató amb mel­me­lada de tomàquet verd (4,50), el cou­lant de xoco­lata amb crema anglesa (6,00) o la crema de Sant Josep cre­mada (4,50), entre d'altres (tots els preus són amb IVA). El res­tau­rant també ofe­reix un menú set­ma­nal per 11,90 euros. Pel que fa al celler, L'Espar­ver dis­posa de cinc vins blancs, sis de negres i qua­tre caves, tots cata­lans. Com a vi de la casa tenen el Mar­me­llans, de la D.O. Mont­sant, o l'Arti­ola, de la D.O. Terra Alta, al preu de 7,50 euros.

Apun­tem final­ment que, asses­so­rat per l'acre­di­tada i experta cui­nera reu­senca Mari­ona Cua­drada, L'Espar­ver vol ofe­rir als seus cli­ents i amics jor­na­des gas­tronòmiques temàtiques i ja ha pre­pa­rat la pri­mera, que es pre­sen­tarà la pro­pera set­mana als mit­jans infor­ma­tius de les comar­ques tar­ra­go­ni­nes i es desen­vo­lu­parà durant la pri­mera quin­zena de febrer, dedi­cada a la cuina del romesco. D'aquesta pri­mera mos­tra, El Punt n'infor­marà amb detall pro­pe­ra­ment.

El petit poble de Vila­plana, situat davant mateix de la serra de la Mus­sara, amb unes vis­tes pre­ci­o­ses des del seu mira­dor, té en aquest res­tau­rant, que només porta un any i mig de vida, un nou interès gas­tronòmic que se suma al turístic de la loca­li­tat i d'altres atrac­tius que jus­ti­fi­quen la visita.

Adreça:
Carrer de l'Era, 14. Vilaplana
Telèfon:
977 81 50 44
Horari d'hivern:
De 13.00 a 14.30 de dimarts a diumenge, nits de divendres i dissabte de 21.00 a 22.30. A l'estiu, de dimarts a diumenge, de 13.30 a 14.30 i de 21.00 a 23.00. Tanca diumenge nit i dilluns tot el dia i 15 dies el mes de març.
Web:
www.esparver.com
Serveis:
Targetes de crèdit: American Express, 4B, Diners Club, Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.