Societat

El Fenolledès tindrà una ‘casa de salut' que cobrirà la manca de metges en el medi rural

Només queden tres metges a tota la comarca i en aquesta futura ‘maison de santé' hi exerciran quatre metges generalistes, deu infermers i cinc especialistes

Sant Pau de Fenollet disposarà d'una casa de salut amb quatre metges generalistes, una desena d'infermeres, un ortofonista, un podòleg, un psicoanalista, un psicòleg i una especialista en psicomotricitat. Una estructura finançada amb fons públics, però concebuda pels darrers tres metges en actiu a la comarca del Fenolledès. Aquesta comarca eminentment rural perd habitants i la població envelleix, el 35% de la població passa dels 65 anys i el 16%, dels 75.

El projecte imaginat pels tres metges, que tenen consulta a Maurí i Caudiers, ha estat finançat per les administracions públiques. L'Estat hi aporta 212.900 euros; la mancomunitat de municipis del Fenolledès, 207.400; la regió Llenguadoc-Rosselló, 150.000; el Departament dels Pirineus Orientals, 133.200, i la Unió Europea, 100.000.

Un apartament forma part de l'estructura, per acollir estudiants en medicina que vulguin conèixer la medicina rural.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.