Societat

Vilaplana

Lloança culinària al romesco

El restaurant l'Esparver de Vilaplana ofereix un menú amb aquesta salsa de protagonista

Jor­na­des gas­tronòmiques temàtiques. Aquest és el valor afe­git pel pala­dar que s'ofe­rirà al res­tau­rant l'Espar­ver, situat al car­rer de l'Era de Vila­plana. La pri­mera mos­tra con­sis­tirà en un menú pro­ta­go­nit­zat pel romesco, que es rea­lit­zarà els caps de set­mana del mes de febrer, així com els de la pri­mera quin­zena de març. La pro­pietària de l'esta­bli­ment, Teresa Maria Cas­tell­nou, i la cui­nera Anna Pi van deta­llar ahir que amb aquesta ini­ci­a­tiva tenen la volun­tat de fer un home­natge a “aquesta gran salsa tan carac­terística de la cuina cata­lana, la qual s'iden­ti­fica moltíssim amb les comar­ques tar­ra­go­ni­nes”.

El menú, de 28 euros amb la beguda i el cafè inclòs, comença amb un ape­ri­tiu de coca de recapte i paté. A con­ti­nu­ació, hi ha un pri­mer plat de tast, que consta d'esca­rola amb romesco i ganyims; calçots arre­bos­sats i romesco, i far­ce­llets de col, també acom­pa­nyats d'aquesta tra­di­ci­o­nal salsa. De segon plat, es pot triar entre romes­cada de la Conca –bacallà esquei­xat–; truita amb suc; cas­sola de sèpies romes­ca­des; conill amb romesco o bé mon­dongo de Vila­plana amb fesols i romesco. I, per postres, crema cata­lana, coca d'ou i ave­lla­nes gara­pi­nya­des.

En aquest menú es pre­sen­ten els tres tipus de romesco que ha reco­ne­gut el Congrés Català de Cuina: el de bar­re­jar, com l'esca­rola amb romesco, també cone­gut com xató; el romesco de sucar, que és el que acom­pa­nya els calçots arre­bos­sats, i el de coure, que es pot assa­bo­rir en diver­sos plats del res­tau­rant l'Espar­ver, com els far­ce­llets de col, la romes­cada de la Conca, la truita amb suc o bé el conill. Amb tot, a banda d'aques­tes jor­na­des gas­tronòmiques, a l'esta­bli­ment hi ha un menú set­ma­nal per 11,90 euros. El res­tau­rant consta d'un petit i agra­da­ble men­ja­dor, d'una deco­ració moderna, amb una capa­ci­tat màxima d'un total de 26 comen­sals, i on es pro­po­sen habi­tu­al­ment plats de línia medi­terrània, basats en recep­tes típiques de la terra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.