Societat

La jutgessa imputa quatre càrrecs d'Ascó I per la fuita radioactiva del 2007

La central nuclear va emetre a l' exterior partícules radioactives el novembre del 2007, però no ho va comunicar fins l'abril següent

El jutge demana que es comuniqui a Greenpeace i a ICV la decisió judicial perquè van denunciar els fets

La titular del jutjat d'instrucció de Gandesa ha citat a declarar com imputats l'exdirector de la central nuclear d'Ascó I i tres comandaments més en relació a la fugida radioactiva de novembre de 2007.

En un acte datat el 10 de febrer, la jutgessa admet a tràmit la querella presentada per la fiscalia de medi ambient a principis de mes i obre diligències per practicar noves proves.

La denúncia de la fiscalia se centrava en els fets que van ocórrer el novembre de 2007, quan la central d'Ascó I va emetre a l'exterior partícules radioactives de la qual no va informar fins a abril de l'any següent, i que ja va ocasionar en 2009 la imposició d'una multa de 15,39 milions d'euros per part del Ministeri d'Indústria, la més alta de la història nuclear espanyola.

La jutgessa ha decretat també que s'informi de les imputacions a Greenpeace i a ICV, perquè van ser qui van denunciar els fets davant la fiscalia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.