la contra

Bon temps per a les cireres

La cinquena edició del recorregut gastronòmic Remena'm la Cirera inclou com a novetat un seguit de propostes culturals de les onze poblacions alt-empordaneses participants

Colomí amb cire­res con­fi­ta­des, filet de porc amb con­fi­tura, crema de taronja i cire­res, boti­farra de cire­res i fins i tot mini­ham­bur­gue­ses amb quètxup de cirera són uns quants dels plats que es podran degus­tar durant el mes i mig que durarà la cam­pa­nya gas­tronòmica de pro­moció de la cirera de Ter­ra­des. En aquest recor­re­gut, hi par­ti­ci­pen aquest any catorze res­tau­rants de l'Alt Empordà, i com a nove­tat també hi ha El Celler de Can Roca de Girona, com a con­vi­dat. Aquesta és la cin­quena edició del Remena'm la Cirera, que a més en aquesta ocasió aposta per incloure en la cam­pa­nya uns recor­re­guts cul­tu­rals per l'Alt Empordà. Es tracta de por­tar els visi­tants a veure llocs entra­nya­bles de les onze pobla­ci­ons que hi par­ti­ci­pen i de reco­ma­nar-los també que s'acos­tin a algun comerç tra­di­ci­o­nal de la zona. L'orga­nit­zació ha posat a aques­tes dues pro­pos­tes el nom de Cirera de la Retina i Cirera del Record. En el pri­mer cas, es pro­po­sen espais com ara el veïnat de Palau-sur­roca de Ter­ra­des, la font pudosa de Sant Cli­ment Ses­ce­bes i les Gar­ri­gues d'Avi­nyo­net de Puig­ventós, per exem­ple. En el cas dels comerços, hi ha la fleca de Ter­ra­des, un taller de forja de Cis­te­lla i una fàbrica de pinyons de Navata, entre d'altres. La idea és crear una relació entre el recor­re­gut gas­tronòmic amb el turisme cul­tu­ral per atreure gent a aquests poblets alt-empor­da­ne­sos.

La cin­quena edició d'aquesta cam­pa­nya –que comença aquest cap de set­mana i s'allar­garà tot el juny– coin­ci­deix amb el fet que es pre­veu que aquest any serà un dels millors per a la collita de la cirera. Cal­cu­len que durant la tem­po­rada es reco­lli­ran 300 tones de fruita. La de Ter­ra­des, diuen els orga­nit­za­dors, no és una cirera qual­se­vol. «És un pro­ducte autèntic, i aquí se'n cul­ti­ven vari­e­tals dife­rents. Es tre­ba­lla com s'ha fet tota la vida i les cire­res són de les famílies del poble, no hi ha cap coo­pe­ra­tiva ni grans pro­pi­e­ta­ris. Les famílies es reser­ven les millors cire­res per a la fira de Ter­ra­des del 7 de juny. Tot el poble hi està impli­cat», expli­cava la Montse. Ahir els cui­ners dels res­tau­rants que hi par­ti­ci­pen es van reu­nir al mig­dia al san­tu­ari de la Salut de Ter­ra­des, on es van beneir les cire­res colli­des durant l'excursió pels camps que havien fet al matí. Després es va fer una degus­tació de diver­sos plats i un dinar de ger­ma­nor. Els esta­bli­ments que hi par­ti­ci­pen han de tenir un dis­tin­tiu a la porta i han d'ela­bo­rar plats amb la cirera cui­nada. Tots han de posar a les car­tes que són plats fets amb la cirera de Ter­ra­des.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.