Festes populars i fires

RIBES DE FRESER (Ripollès)

10a Fira Formatgera de la Vall de Ribes

Formatges “number one”

Una selecta varietat de formatges (de vaca, cabra i ovella; tendres, curats amb llet crua i amb llet pasteuritzada; pastissos de formatge, mató...) seran presents aquest diumenge a la Fira Formatgera de la Vall de Ribes, que enguany arriba a la desena edició. La fira i mostra artesana, concentrada a la plaça del Mercat, es complementarà amb activitats lúdiques a l'entorn del formatge, com ara un tast comentat, un taller de formatges, un concurs de munyir i el ja tradicional concurs de formatges presents a la fira. Paral·lelament, els restaurants d'Els Fogons de la Vall de Ribes oferiran menús temàtics o plats amb formatges per dinamitzar la fira també amb la gastronomia.

Els millors entre els millors

Per sisè any consecutiu, els artesans presents a la fira podran participar en el concurs que el Col·lectiu d'Artesans de la Vall de Ribes organitza per tal d'escollir els millors formatges de cada especialitat (cabra, vaca i ovella). Després del lliurament de premis, cap a dos quarts de dotze, hi haurà un tast comentat a càrrec del tècnic d'indústries Làcties Abel Ibañez. Per participar en la degustació caldrà comprar un tiquet de 6 euros, a la venda en l'oficina de turisme de la vall de Ribes.

De la Catalunya central

La localitat de Torà, a la Segarra, també oferirà aquest divendres sant una bona oportunitat per tastar i descobrir bons formatges artesans, en aquest cas exclusivament de la Catalunya central. La mostra formatgera s'inclou dins la programació del Mercadal de Torà, un mercat ambientat al segle XIX, amb aliments tradicionals, mostra d'oficis de fa 100 anys i exposició d'eines de pagès.

24 d'abril. A la plaça del Mercat, a partir de les 10 del matí.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.