Administracions

la CRÒNICA

Arrencada de protocol

Molts assis­tents però pocs dis­cur­sos de con­tin­gut ahir a la presa de pos­sessió del nou sub­de­le­gat del govern a Tar­ra­gona, Ramon Inglés. El bit­llet de retorn a la política reu­senca de Teresa Pallarès (que ocupa el número 3 de la can­di­da­tura soci­a­lista a la capi­tal del Baix Camp) ha forçat la pujada a escena del que fins la pas­sada tar­dor va ser el direc­tor ter­ri­to­rial del Ser­vei d'Ocu­pació de Cata­lu­nya (SOC) a Tar­ra­gona, que passa així a assu­mir el seu pri­mer càrrec públic lluny del món de les pres­ta­ci­ons labo­rals. Com mana el pro­to­col, la presa de pos­sessió (en una sala d'actes de ben poc gla­mur ins­ti­tu­ci­o­nal) va ser el moment per reu­nir en una mateixa habi­tació tots els que tenen algun càrrec d'importància, des de mig govern local de Tar­ra­gona i dife­rents càrrecs ins­ti­tu­ci­o­nals de tots els nivells, fins al pre­si­dent del Port, arque­bisbe metro­po­lità i les auto­ri­tats dels prin­ci­pals cos­sos de segu­re­tat. Tot ple­gat pre­si­dit, evi­dent­ment, pel dele­gat del govern a Cata­lu­nya, Joan Ran­gel, que és de fet qui s'encar­rega de nome­nar el repre­sen­tant del govern esta­tal a les dife­rents demar­ca­ci­ons.

L'encar­re­gada d'obrir l'acte enmig d'una sala repleta de ves­tits de cor­bata i saba­tes de taló va ser la sub­de­le­gada sor­tint, que va qua­li­fi­car de “pri­vi­legi i honor” els tres anys en què havia ocu­pat el càrrec, i dels quals va cele­brar espe­ci­al­ment la tasca feta per “obrir la sub­de­le­gació” a la ciu­ta­da­nia i també per tal de “reor­ga­nit­zar-la inter­na­ment”, un esforç en què va agrair el suport rebut per part del seu equip humà, però també de la resta d'ins­ti­tu­ci­ons i enti­tats del ter­ri­tori. Escas­ses referències en el seu dis­curs de comiat, però, a “l'aus­te­ri­tat i les refor­mes de l'estat del benes­tar” que han mar­cat aquest tram final del càrrec, i que Joan Ran­gel va asse­nya­lar ahir com els eixos polítics del govern esta­tal, a què va afe­gir al final el de la “cohesió social”.

I és que tot i les parau­les boni­ques i les expres­si­ons de con­fiança i sort, a Inglés li tocarà sor­te­jar dife­rents obs­ta­cles que han mar­cat nega­ti­va­ment el paper del govern cen­tral a la demar­cació tar­ra­go­nina, amb l'atu­rada o endar­re­ri­ment d'infra­es­truc­tu­res com a prin­ci­pal taca. “Vivim uns moments difícils mar­cats per la crisi inter­na­ci­o­nal”, va reconèixer en el seu dis­curs el nou sub­de­le­gat que, de fet, va ser nome­nat el pas­sat 12 d'abril. Inglés va des­vet­llar ahir a grans trets les bases de la seva futura gestió com a sub­de­le­gat (una gestió, que, per cert, té una data de cadu­ci­tat força pro­pera, ja que queda menys d'un any per a les pro­pe­res elec­ci­ons al Congrés), i va des­ta­car la importància d'acon­se­guir “el màxim de recur­sos pos­si­bles per a la demar­cació”. Afir­mació que arriba men­tre els veïns de les comar­ques tar­ra­go­ni­nes fa mesos que veuen atu­ra­des o des­es­pe­ra­da­ment alen­ti­des infra­es­truc­tu­res tan espe­ra­des com la remo­de­lació de la T-11 entre Tar­ra­gona i Reus, o l'auto­via A-27, amb un dar­rer tram suspès, i que Inglés es va com­pro­me­tre a “tre­ba­llar per reac­ti­var-la”.

La seva tra­jectòria al món labo­ral (amb càrrecs al SOC i a l'INEM) es va dei­xar notar també en el seu dis­curs, en què va reconèixer una “espe­cial sen­si­bi­li­tat” cap al pro­blema de l'atur i es va com­pro­me­tre a tre­ba­llar en pro­jec­tes “trans­ver­sals” per pro­moure l'empre­ne­do­ria i l'ocu­pació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.