La premsa internacional parla del “desafiament” dels joves “indignats” al govern espanyol
Els mitjans remarquen la tolerància de Zapatero davant unes manifestacions il·legals
Le Parisien escriu que la presència policial ha esta “discreta” durant la nit a la Puerta del Sol, amb només “algunes furgonetes policials”
La premsa internacional s'ha fet ressò en les darreres hores del “desafiament” dels manifestants a la plaça Catalunya de Barcelona i a la de la Puerta del Sol de Madrid a l'hora de continuar les protestes durant el dia de reflexió. “
La BBC, que a principis de setmana comparava la concentració a Madrid amb el moviment de la plaça Tahrir al Caire, publica al web un sèrie de fotografies de la concentració al centre de la capital espanyola.
La cadena britànica, que com la resta de mitjans centra la informació en l'acampada madrileña, informa que els manifestants no es van moure del lloc quan a les dotze de la nit va començar la jornada de reflexió. La BBC recorda que les protestes van començar de forma espontània fa sis dies amb la participació d'espanyols “frustrats” per les taxes del 45% de desocupació juvenil.
La CNN, per la seva banda, explica que la legislació espanyola prohibeix manifestacions el dia abans de les eleccions i senyala que ara el govern socialista ha de decidir si manté la policia a distància o actua per desallotjar els manifestants.
Ràdio Canadà senyala en el seu web que Zapatero ha adoptat una posició “conciliadora” i que s'ha mostrat comprensiu amb el moviment dels joves.
The Washington Post informa en el seu web que desenes de milers de persones “desafien” la prohibició de manifestacions el dia de reflexió i senyala que la presència policial a la plaça del Sol és “discreta”.
En la mateixa línia, el diari Le Parisien escriu que la presència policial ha esta “discreta” durant la nit a la Puerta del Sol, amb només “algunes furgonetes policials estacionades als carrers adjacents”. El rotatiu senyala que les eleccions del diumenge s'anuncien “desastroses” pel PSOE.
El diari francès Le Figaro titula que “la generació perduda s'indigna als carrers” i informa que milers de joves acampen en 57 ciutats desafiant les prohibicions i protestant contra l'atur “de masses” i la “corrupció dels polítics”.