Societat

castells

Les colles de Valls escalfen motors, però al ralentí

El tres de vuit vermell i rosat va ser el millor castell a l'Arboç

Els Castellers de Vilafranca descarreguen la primera tripleta màgica de l'any a Berga

Descafeïnat primer derbi vallenc de la temporada, ahir a l'Arboç. Per uns o altres motius, Joves i Vella van haver d'abaixar el llistó de la setmana passada, i van deixar els grans castells per la festa major de Sant Joan.

La Colla Joves va voler deixar els troncs del tres i del quatre a punt per posar damunt del folre, i va apostar per l'alineació que ha de fer els castells de nou d'aquí a deu dies. Van obrir plaça amb un quatre de vuit en què una aixecadora debutant no va poder remuntar el pis de quints. En la repetició el van descarregar sense complicacions, com el tres de vuit de la segona ronda. Amb un nombre d'efectius just per fer un folre, la Joves va descartar el dos de vuit i va completar el cinc de set.

La Colla Vella, que dissabte a Reus ja s'havia anotat la clàssica de vuit i el pilar de sis, va arribar a l'Arboç amb la baixa del terç del pilar, que els va obligar a descartar el de sis i a fer canvis al tres i al dos. Els rosats també van arrencar amb un bon quatre de vuit, i van continuar amb el tres, que van haver de treballar una mica més. L'actuació de la Vella va acabar amb una caiguda inesperada. Amb els dosos descompensats d'alçades, el pom de dalt del dos de set rosat no va aguantar la sortida de l'enxaneta, un cop carregat el castell.

Per la seva banda, els Minyons de l'Arboç no van aconseguir el primer cinc de set de l'any, que van haver de desmuntar dues vegades, i es van haver de conformar amb la clàssica de set.

Tripleta màgica verda

En solitari, i en una plaça que mai no havia vist cap castell de nou, els Castellers de Vilafranca es van anotar ahir al vespre la primera tripleta màgica de la temporada. Malgrat que van necessitar força col·laboració del públic a la pinya, només ells podien plantejar-se un repte com aquest.

El tres de nou de sortida va fer patir de valent la plaça, amb una descarregada èpica. En la segona ronda, el quatre també es va fer pregar: el van enlairar després de desmuntar dues vegades el peu. Un cop van sonar gralles, però, no hi va haver cap ensurt que el fes perillar. La tercera ronda va ser per a un cinc de vuit molt parat, i van tancar amb el pilar de set, impecable.

L'altra colla més que satisfeta del cap de setmana són els Castellers de Sabadell, que van completar la clàssica de vuit més matinera de la seva història. Al Vendrell, els Nens van desmuntar el primer intent de quatre de vuit, mentre la Jove de Tarragona s'hi anotava la clàssica.

EL CASTELL

4de9f
els Castellers de Vilafranca
van plantar el primer de la temporada ahir a la Patum de Berga.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.