Societat

Coques més petites, però artesanes

Els pastissers catalans calculen que vendran menys coques de Sant Joan i més petites, però les postres artesanes es mantenen com les millors valorades pels clients

La despesa mitjana se situarà entre els 16 i els 30 euros per família de quatre persones

Els dolços de brioix amb fruites i pinyons continuen sent els preferits

  • Com l'any passat, molts pastissers han optat per oferir als clients coques més petites i, per tant, més econòmiques ARXIU.
  • Video: Coques més petites, però artesanes

Els pas­tis­sers cata­lans cal­cu­len que aquest dijous ven­dran 1,6 mili­ons de coques per a la revet­lla de Sant Joan. I tot i que la xifra és impor­tant, la crisi també s'ha fet notar. I és que aquesta pre­visió suposa 100.000 coques menys que les venu­des any pas­sat, això és, entre un 5% i un 6% menys. Un fet al qual cal sumar que, segons el sec­tor, els cli­ents tor­na­ran a optar per dimen­si­ons més peti­tes i, per tant, més econòmiques.

No obs­tant, el Gremi de Pas­tis­sera de Bar­ce­lona i Província creu que la des­pesa mit­jana se situarà entre els 16 i els 30 euros per família de qua­tre per­so­nes, i pre­cisa que les coques pre­fe­ri­des seguei­xen sent les de bri­oix amb frui­tes i pinyons, seguida de la llar­dons i la de crema.

Amb tot, les coques les pas­tis­se­ries es man­te­nen com les millors valo­ra­des per la seva “qua­li­tat, ela­bo­ració arte­sana i ingre­di­ents natu­rals”. En parau­les de Josep Car­dona, secre­tari de la junta del Gremi: “El con­su­mi­dor valora la nos­tra feina i té con­fiança en la pas­tis­se­ria de tota la vida. A més, visu­al­ment les nos­tres coques són molt més atrac­ti­ves que les indus­tri­als: només cal veure la quan­ti­tat de pinyons que hi posem nosal­tres”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.