societat
Cuina Volcànica fa postres amb gelat de La Fageda
Quinze restaurants del grup gastronòmic garrotxí aposten pel gelat de iogurt i l'inclouen a la carta
Ja tenen primers i segons plats que en porten
Primer va ser el iogurt i ara són els gelats. La cooperativa La Fageda de Santa Pau –amb persones amb discapacitats– i Cuina Volcànica van encetar ara fa prop d'un any una línia de col·laboració per promoure els làctics d'aquesta cooperativa a les cartes dels restaurants del grup. No pas com a tals, sinó com a elements protagonistes d'alguns dels plats de les respectives cartes. Ara, quinze restaurants de Cuina Volcànica han creat postres d'autor amb els gelats que La Fageda elabora a la factoria que té a Badalona.
El gerent de l'Associació d'Hostalatge de la Garrotxa, David Coloma, ha destacat que han volgut sumar un producte de qualitat com el gelat de La Fageda a una gastronomia de qualitat com la dels restauradors de Cuina Volcànica, i el portaveu de la cooperativa garrotxina, Albert Riera, ha reafirmat l'arrelament dels seus productes i ha insistit en la voluntat de l'entitat de col·laborar amb les iniciatives que es fan des del territori.
LA XIFRA
Dels primers a les postres
Les receptes dels quinze plats creats pels restauradors de Cuina Volcànica s'exposen a l'espai de recepció de visitants de La Fageda de Santa Pau. Es tracta de receptes molt variades i algunes de sorprenents. Durant la presentació, se n'han pogut tastar tres. Una sopa de carbassa amb menta, gelat de iogurt amb fruites del bosc i cruixent de fajol; sopa de maduixa amb gelat de iogurt i creps de farro farcides de gelat de vainilla i nous de macadàmia. La resta són també molt variades i n'hi ha per a tots els paladars. L'any passat, els mateixos protagonistes van apostar per primers i segons plats. A tall d'exemple: sopa de carxofes i espinacs amb iogurt cremós i carxofes cruixents, coca de iogurt amb nous, amanida de maduixes amb fruites del bosc i iogurt...