Salut

SABADELL

El Taulí demana que es renunciï a una paga per no acomiadar

L'ens proposa a la plantilla no cobrar el plus d'objectius durant dos anys

L'alternativa és un ERO de 120 treballadors

El consell de govern de la Corporació Sanitària Parc Taulí (CSPT) ha presentat als treballadors dos plans alternatius per fer front a l'ajust pressupostari de 14 milions que planteja el Departament de Salut. D'una banda, han proposat al comitè d'empresa que tota la plantilla renunciï a la paga extraordinària anual d'objectius durant els dos pròxims exercicis –esperen que el 2013 la Generalitat pugui tornar a invertir–. I si els treballadors no accepten la retallada salarial, l'altra opció seria un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que suposaria l'acomiadament de 120 professionals.

Dues setmanes

Després de lliurar les dues propostes al comitè, el consell de govern de la corporació sanitària els va donar dues setmanes de termini perquè preparin una assemblea per ratificar una de les dues alternatives. Al comitè d'empresa no el satisfà cap de les opcions, ja que totes dues impliquen “fer repercutir l'efecte de la retallada en els treballadors”, per bé que l'ERO tindria un impacte encara més negatiu perquè podria derivar en el tancament de més serveis. La plantilla medita organitzar alguna protesta per fer palès el seu malestar.

LA XIFRA

120
treballadors
hauria d'acomiadar la direcció de la CSPT si la plantilla no accepta la renúncia a la paga d'objectius.

LA XIFRA

14
milions d'euros
és la retallada pressupostària que la CSPT ha de fer quadrar aquest any respecte al 2010.

Els Pallapupas se'n surten a la web

La notícia positiva del dia és que ahir a la tarda l'ONG Pallapupas Pallassos d'Hospital era molt a prop d'assolir els 5.000 euros simbòlics en què havien pressupostat la continuïtat de la seva feina a l'hospital de Sabadell. La campanya que van engegar fa un parell de setmanes per recaptar donacions anònimes a través d'internet els ha permès acostar-se a l'objectiu i salvar el servei de visites als infants ingressats al centre, després que la direcció els comuniqués que hauria de prescindir-ne a partir d'ahir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.