Societat

urbanisme

Presó per a una veïna d'Anglesola que va fer una piscina il·legal

L'acusada va incomplir els requisits per eludir-la que marcava la sentència

La veïna d'Anglesola (Urgell) Núria Roig Sala ha ingressat a la presó per haver desatès una sentència en què se l'acusava de desobediència greu a l'autoritat i per un delicte contra el territori a causa de la construcció d'una piscina en sòl no urbanitzable.

La veïna hauria pogut evitar l'empresonament d'un any i nou mesos si hagués satisfet la multa de 2.520 euros, pagat les costes processals i enderrocat la piscina, ja que no tenia antecedents. No obstant, no ha complert aquests requisits i s'ha vist obligada a ingressar a la presó en compliment de la sentència del jutjat penal número 1 de Lleida del febrer del 2010 i ratificada per l'Audiència. Sembla que no té els diners per evitar la presó.

Roig regenta una casa rural i el 2006 va sol·licitar llicència per construir la piscina. L'Ajuntament la hi va denegar perquè la volia fer en sòl no urbanitzable i en terrenys afectats per una rotonda. L'acusada va construir igualment la piscina i la va posar en servei tot i els requeriments i precintaments municipals. Roig sempre va acusar l'alcaldessa Rosa Maria Mora d'impedir-li millorar el negoci, i l'oposició ha criticat que s'hagi arribat a aquest extrem. Mora, però, va dir que les sentències són contundents i que han de preservar les normes del poble.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.