Monogràfics

L'AMETLLA DE MAR (Baix Ebre)

XXVII Diada de l'Arrossejat

Gastronomia de prop de l'Ebre

L'Ametlla de Mar té a l'agost una cita gastronòmica amb un clar protagonista: l'arròs. La Diada de l'Arrossejat és un dels actes més concorreguts de l'estiu i ret homenatge a aquest element destacat de la cuina de la zona marinera del delta. A més, segons els entesos, a causa de la proximitat de la desembocadura del riu Ebre, el peix i el marisc de l'Ametlla adquireixen un gust especial, ple de matisos. Els plats més típics són: l'arrossejat, la fideuada i el suquet de peix calero.

El 9 de juliol es va celebrar la diada dels fideus rossejats; ara és el torn de l'arrossejat, un plat de pescadors. De fet, ells mateixos el preparaven a la mar per aprofitar el peix que no es venia. La festa, que enguany arriba a la vint-i-setena edició, inclou el repartiment de racions i un concurs de cuina. Diferents restauradors mostren les seves habilitats a l'hora de preparar l'arrossejat calero per aconseguir la distinció de Mestre Arrossejaire.

20 d'agost. A la confraria de pescadors, a les 16 h.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.