Societat

7 anys de classes en barracons, a Sitges

L'escola Agnès comença cinquè de primària en mòduls prefabricats

Els infants no tenen a punt ni gimnàs ni biblioteca

Sense gimnàs ni biblioteca, amb un pati de dimensions reduïdes i un menjador que obliga a fer fins a tres torns per falta d'espai, els alumnes de l'escola Agnès de Sitges són autèntics veterans dels barracons: els alumnes que ahir van començar cinquè de primària només han conegut els mòduls prefabricats com a aules, per setè curs consecutiu.“Ja n'hi ha prou, fa molts anys que esperem l'escola, i no arriba mai”, explica Mònica Segura, mare d'un infant de cinquè de primària. Segura reconeix que els pares i mares del centre estan molt satisfets amb el “projecte educatiu” de l'escola, i assegura que des del principi el centre ha destacat per la seva “qualitat humana”. “Després de tants anys, però, també demanes altres coses: una aula d'informàtica, per exemple”, assegura.

L'espai destinat fins ara a biblioteca ha desaparegut, arran de la necessitat de disposar d'una nova aula on impartir classes. Els mares i pares també es queixen que l'escola només disposi de deu lavabos per a 240 nens i nenes. L'excessiva calor a l'estiu i el fred de l'hivern també són problemes que tenen els alumnes de l'escola. “Tampoc tenim activitats extraescolars perquè no hi ha espai”, apunta Eva Florensa, una altra mare amb fills al centre.

El darrer compromís de la Generalitat és que el centre obri les portes el curs 2013-2014. Els pares i mares, però, mostren la seva indignació davant l'incompliment reiterat dels compromisos de construcció del centre: primer, l'edifici definitiu havia d'obrir portes el 2008, després el 2010, posteriorment el 2011, i ara el 2013. Els tràmits de construcció de l'edifici van començar amb mal peu: la cessió dels terrenys (aprovada el 2007) es va haver de repetir, i Ajuntament i Generalitat van culpar-se mútuament del retard: per una banda, la Generalitat va exigir a l'administració local que es comprometés a instal·lar pantalles acústiques per reduir el soroll del trànsit proper al centre; després, el problema era un cable de telefonia mòbil situat als terrenys, que l'Ajuntament també havia de retirar. Els pares i mares van protestar en el ple municipal, el 2009, i l'equip de govern de llavors (PSC i ICV) va criticar una excessiva exigència per part de la Generalitat per fer realitat el centre. Ara, els pares i mares se sorprenen d'aquest altre retard, tenint en compte que la Generalitat va aprovar l'any passat una inversió de 5,5 milions d'euros per al nou edifici. Si es compleix el darrer termini, una promoció de l'escola haurà passat tota la seva vida escolar en barracons.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.