Societat

La central nuclear d'Ascó obté l'autorització per operar durant deu anys més

Indústria ha basat la seva decisió en l'informe favorable emès pel Consell de Seguretat Nuclear

El ministre Miguel Sebastián assenyala que la planta ha superat les proves d'estrès fixades per la UE

El Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç ha renovat l'autorització d'explotació per deu anys més a la central nuclear d'Ascó (I i II), segons ha informat l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (ANAV), que ha rebut aquest dijous l'ordre ministerial.

Fonts d'Indústria han confirmat aquest dijous que l'ordre “ja ha estat firmada” pel ministre i s'ha començat a enviar als interessats.

En la seva decisió, Indústria ha considerat l'informe favorable emès pel Consell de Seguretat Nuclear (CSN) que es basa en el manteniment del nivell adequat de seguretat per continuar la seva operació i la comprovació del correcte funcionament de la central.

La setmana passada, el titular d'Indústria espanyol, Miguel Sebastián, va anunciar que el govern prorrogaria el permís d'explotació de la central nuclear d'Ascó (Tarragona) si superava les condicions de seguretat del Consell de Seguretat Nuclear (CSN) i els test d'estrès fixats per la UE.

Aquest dimecres, Sebastián va assegurar davant el Congrés dels Diputats que la planta d'Ascó havia superat les proves d'estrès que el CSN va realitzar a totes les instal·lacions nuclears de l'Estat, per acord europeu després de l'accident a la central japonesa de Fukushima.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.