Medi ambient

Terres de l'Ebre

El PSC qüestiona allargar la vida a la central d'Ascó

La decisió del ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, d'autoritzar l'explotació dels dos reactors de la central nuclear d'Ascó per a deu anys més –l'autorització actual acaba el 2 d'octubre– no ha agradat al PSC. Els socialistes catalans s'han volgut desmarcar de la decisió del govern del PSOE i en un comunicat públic es refermen en la posició que han defensat al Parlament de Catalunya. “Hauria estat preferible esperar els resultats de les proves d'estrès abans de prendre una decisió sobre la continuïtat d'Ascó”, va declarar el diputat del PSC per Tarragona al Parlament i responsable d'energia del grup parlamentari socialista, Xavier Sabaté.

El diputat socialista encara va anar més enllà i va recordar a més que el PSC era partidari, en el cas que Ascó superés les proves d'estrès, de concedir una autorització per a només cinc anys i no deu, ja que a Alemanya no funciona cap central anterior al 1983 (els reactors d'Ascó operen des del 1983 i el 1985). Sabaté també troba “incomprensible” que el govern de la Generalitat no hagi dit res sobre aquest assumpte de “màxima importància per a la seguretat dels catalans”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.