Societat

Un foc calcina 201 hectàrees al Pallars Sobirà

46 dotacions de Bombers segueixen treballant a l'incendi de Soriguera

A primera hora d'aquest divendres s'hi han incorporat els mitjans aeris per donar suport a les tasques d'extinció

L'incendi de Soriguera continua avançant i ja ha cremat 210 hectàrees de matoll al lateral d'una muntanya, segons informen els Agents Rurals.

Un total de 46 dotacions terrestres i 9 aèries treballen a la zona contra el foc, que va començar ahir dijous a la tarda.

El perímetre continua avançant sobretot en el punt més alt, a 2.000 metres, on l'accés és difícil per als Bombers de la Generalitat.

El foc va començar cap a un quart de quatre de dijous a la zona coneguda com el serrat de Santa Creu, a Llagunes, que pertany al municipi de Soriguera.

Al llarg de dijous les flames van anar pujant fins a la carena, entre els 1.700 i els 2.000 metres d'altitud, al peu de la carretera N-260 (entre els punts quilomètrics 263 i 267).

La manca de camins a la muntanya, el vent moderat i la sequera acumulada dificulten les tasques dels Bombers.

Avui, i segons el Servei Català del Trànsit, la N-260 continua tallada en els dos sentits de la marxa entre els quilòmetres 260 i 269.

La Direcció General de Protecció Civil manté activada la prealerta del Pla d'Incendis Forestals, Infocat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.